Имаме добра новина - съвременната жена е много по-наясно с нуждите на тялото и кожата си. Тя знае, че трябва да е физически активна и да спазва оптимална диета, за да е здрава. Знае и че от това зависи цялостният й външен вид. Защото за никого не е новина, че грижата за кожата започва отвътре навън.

5 неща, които трябва да знаем за добавките за кожа

5 неща, които трябва да знаем за добавките за кожа

И защо е добре да ги приемаме

Когато изберем правилните хранителни добавки за здравето и красотата на тялото ни, е време да помислим и за бялата козметика, която да допълни и увеличи ефекта им. А в океана от всевъзможни кремове, серуми, тонери и есенции оставаме с впечатление, че ни трябват поне десетина продукта, с които да подсигурим сутрешната и вечерната грижа за кожата.

Кой обаче има време за подобно нещо... Всяка жена, която работи, има семейство и се опитва да прекарва пълноценно свободното си време, търси комбиниран, но ефективен продукт, който да успее да изпълнява няколко функции едновременно. Ето и кои са основните съставки, които да присъстват в него, за да сме сигурни, че той доставя нужните на кожата вещества в правилните пропорции и ефективно стимулира естествените й биологични процеси.

Млади завинаги е дигитален проект на lifestyle.bg с информация за всеки, който е готов да отключи личния си потенциал да живее по-дълго, по-добре и по-щастливо.

Хиалуронова киселина

Тя се синтезира от почти всички живи организми и изгражда междуклетъчните пространства. В най-голямо количество се съдържа в човешката кожа, като й осигурява хидратация и я прави по-стегната. Последното е причината хиалуроновата киселина да намалява фините линии, да стимулира регенерацията на клетките и да ни осигурява по-пухкава, и жизнена кожа. Тя е и хюмектант - способна е да свързва голямо количество водни молекули и да ги задържа в кожата.

Хиалуроновата киселина съществува във варианти с различни структури, затова е препоръчително и избраните от нас продукти да комбинират различни видове хиалуронова киселина. Такъв е серумът Merz Spezial Hydro Glow Intensive, подходящ за кожа 25+. Той съдържа хиалуронова киселина с нискомолекулна маса и къса верига, която прониква по-дълбоко в кожата и подпомага запълването на депата за хидратация.

Снимка 667194

Източник: Merz

Витамин С

Знаем колко важен е този витамин за жизнеността и имунната ни системата. Затова не е учудващо, че е ефективен и като съставка в козметичните продукти. Различни проучвания доказват, че витамин С е почти всемогъщ - стимулира синтеза на колаген, бори се със свободните радикали, защитава кожата от оксидативния стрес, виновен за преждевременното й остаряване. Ефективен е и при борбата с тъмните петна. Всичко това го прави задължителна съставка в серумите за кожа на всякаква възраст.

Снимка 666986

Източник: iStock

Витамин B12

Той играе решаваща роля за здравето на кожата: осигурява основни хранителни вещества за производството на колаген, поддържа балансирани нива на Ph и подпомага здравословния растеж на клетките, като се бори с признаците на стареене.

Той обаче е един от витамините с най-чест дефицит в организма, особено след определена възраст. Това налага да бъде приеман под формата на хранителна добавка, както и да избираме козметични продукти, в чиито състав има витамин B12.

Повечето дерматолози препоръчват именно комбинацията от капсули и серуми със съдържание на витамин В12. Именно така е серията Merz Spezial Skin Energy капсули и серуми, които имат за цел да осигурят всичко необходимо за кожата 40+.

Снимка 667193

Източник: Merz

Масло от гроздови семки

Растителните масла са доказали ползата като козметични продукти. Те имат подхранващи и хидратиращи функции, но някои се оказват прекалено тежки за чувствителната и зряла кожа. Маслото от гроздови семки определено не е от тях. Деликатната му структура гарантира проникване в дълбочина на активните му съставки като полифеноли и витамин Е. Маслото от гроздови семки подхранва без излишно да омазнява, стяга кожата с почти незабавен лифтинг ефект и намалява появата на петна.