Може до края на годината да остават още няколко седмици, но има хора, които са готови с равносметката на изминалите месеци.

Адел, албумът й 30, рекордът, който постигна и какво поиска певицата от Spotify

Рекордът, който Адел разби

Май го очаквахме

И не само хората са готови с равносметки, а повечето компании, сред които и Spotify. Но тук не говорим за приходите на стрийминг платформата за 2021 г., а за това какво се е слушало най-много през изминалите месеци.

За втора поредна година Bad Bunny може да се похвали, че е най-стриймваният музикант в Spotify. Пуерториканецът е получил 9.1 милиарда стриймвания през годината, а дори не е издал нов албум в този период.

На второ място остава Тейлър Суифт, която преиздаде албума си Red (Taylor's Version). На трето място са BTS, на четвърто Дрейк, а на пето Джъстин Бийбър.

Когато стане дума за песни, "drivers license" на Оливия Родриго е най-стриймваната песен за 2021 г. в Spotify с над 1.1 милиард стриймвания. На второ място е "MONTERO (Call Me By Your Name)" на Lil Nas X, докато на трето остава "STAY" в изпълнение на The Kid LAROI и Джъстин Бийбър. Няма как да не споменем, че на четвърто място отново е Оливия Родриго с хита "good 4 u".

Оливия Родриго

Източник: GettyImages

Оливия Родриго

18-годишната Родриго е на върха и когато стане дума за албуми. SOUR е най-стриймваният албум през 2021 г., като оставя зад себе си Future Nostalgia на Дуа Липа и Justice на Джъстин Бийбър.

Тейлър Суифт, албумът Red (Taylor's Version), Spotify и рекордите, които подобри

Тейлър Суифт отново чупи рекорди

Red (Taylor's Version) е вече тук

Най-стриймваният подкаст е този на Джо Роугън - The Joe Rogan Experience, следван от Call Her Daddy с водещ Алекс Купър. Пълната равносметка на Spotify за 2021 г. може да бъде видяна тук.