Сокът от киселите краставички може и да не е за всеки, но има моменти, в които е по-добре да го запазим, защото може да ни е от огромна полза.

Бърза туршия, кои зеленчуци са подходящи и как да приготвим маринатата

Как се прави бърза туршия

Готови за есента

Едно от най-широко разпространените приложения на течността от този вид туршия е, че помага при махмурлук. Но с това възможностите му въобще не се изчерпват. Ето и в кои други случаи е добре да ни е под ръка.

Слънчево изгаряне

Въпреки че през лятото рядко се сещаме за туршия, обикновено тогава най-често изгаряме. Но точно сокът от киселите краставички ще облекчи неприятното парещо усещане по кожата ни.

Снимка 518134

Източник: iStock

Мускулни крампи и болки

Редица треньори го препоръчват и след физическа активност. Достатъчно е само четвърт чаша, за да нямаме проблеми на другия ден, или поне болката в мускулите да не е много силна. От компанията Gatorade предлагат точно такава напитка за спортисти.

Махмурлук

Както вече споменахме, едно от най-разпространените приложения е в случаите, когато сме прекалили с алкохола.

Бира, зелев сок, айрян - как да се справим с махмурлука по български

Как да се справим с махмурлука по български

Когато ни се иска да върнем времето (за да не пием поне последните текили)

Ето и обяснението - безценният кисело-солен сок съдържа завидни количества калий и натрий. Същите два минерала се срещат и в потта, но намаляват, когато се дехидратираме, което точно се случва и при махмурлук, напомнят още от Tips and Tricks.

Киселини в стомаха

Колкото и странно да звучи, комбинацията от сок от кисели краставички, оцет и мед предотвратява появата на киселини в стомаха. Забърква се преди хранене, като ни трябва само една глътка, иначе не действа.

Тренировките, калориите, отслабването и колко често да тренираме, за да свалим килограми

Колко често да тренираме, за да свалим килограми

Само за амбициозни

Отслабване

Вече е научно доказано, че ябълковият оцет, който е главен герой в туршията, подпомага метаболизма и изгарянето на мазнините. Но и с него не бива да се прекалява, защото в по-сериозни количества вдига нивата на инсулина, понижава нивото на калий и дразни стомаха.