В последните години на хотелите непрекъснато им се налага да достигат нови и нови висоти (буквално и преносно), за да привличат посетители и да се наредят сред желаните места за отсядане по света. И някои се справят със задачата доста успешно.

Катар, HAADS и новият 5-звезден въртящ се хотел във водите на емирството

Новото бижу на Катар

Още един 5-звезден плаващ хотел, и то какъв

Преди броени дни в Шанхай отвори врати J Hotel. Той се помещава в Shanghai Tower, която е най-високата сграда в Китай и втората по височина в света - цели 632 метра.

Пред нея (или по-скоро над) е сам Бурж Халифа в Дубай с неговите 828 метра.

J Hotel е и с претенцията за най-високия хотел с ресторант в света, а гледките от неговите 165 стаи буквално спират дъха. Те са разположени от 86-и до 98-и етаж на сградата, като най-малките са от 68 кв.м., а най-просторните апартаменти - по 340 кв.м.

Хотелът разполага общо със седем ресторанта, като най-впечатляващ със сигурност е този на последния, 120-и етаж на сградата. Басейнът пък е разположена на 84-ия етаж.

J Hotel е изграден с идеята да комбинира модерна визия с традиционни китайски елементи. В лобито и в останалите части на хотела са изложени над 1000 произведения на изкуството на местни артисти.

Амстердам, хотел Waldorf Astoria, главният готвач Сидни Шут, пандемията и доставката на бургери до домовете

Какво има в бургера на готвач с две звезди „Мишлен“

Абсолютен хит сред жителите на Амстердам

Построяването на Shanghai Tower струва повече от два милиарда долара и са използвани различни иновативни технологии. Всички елементи от фасадата са направени от пожароустойчиви материали като метал и стъкло. А колко тона от тях са използвани за направата на гиганта, можем само да предполагаме.