Вярванията, свързани с фазите на Луната, датират от древни времена и са характерни за много религии, и фолклори. За някои хора това са бабини деветини, но е факт, че пълнолунието влияе на много неща - от режимите за отслабване и календарите на градинаря до това кога трябва да се падне Великден.

Пълнолуние за февруари, Снежна луна, гладна луна и какво символизира

Днес е Снежна луна

Какво символизира пълнолунието на февруари

Пълнолунието през април 2023 г. е първото пролетно пълнолуние, след като пролетта дойде с пролетното равноденствие на 20 март. Именно заради това, че се пада в Страстната седмица за католици и протестанти, априлското пълнолуние е наричано и Пасхална луна.

Другото му наименование е Розова луна. За наше съжаление обаче небесният диск няма да грее в розово в небето - името идва от фолклора на северноамериканските индианци. Те са забелязали, че именно по време на априлското пълнолуние разцъфтява цветето флокс, което превръща огромни равнини в розов килим.

Снимка 570783

Източник: iStock

С априлското пълнолуние са свързани и някои астрологически вярвания. Тази година то се пада на 6 април, а Луната е в зодиакалния знак Везни. Той благоприятства процесите на изцеление и ни стимулира да бъдем по-уверени в себе си.

Сега е моментът да прекъснем връзки, които не работят в наша полза - независимо дали става дума за такива с хора или за връзки с миналото, и навици, които ни пречат, съветват ни Moonlight & Mindfulness.