В последните години няколко компании от Китай показаха технологии за зареждане, които далеч надминават по скорост тези на западните производители. А изглежда най-доброто все още предстои. 

Oppo, SUPERVOOC и колко бързо е най-бързото зарядно в света

Колко бързо е най-бързото зарядно в света

Нов рекорд от китайците

Redmi - дъщерната компания на Xiaomi, показа нещо наистина впечатляващо, което определено прекрачва границите, когато става въпрос за технология за мобилно зареждане.

Очевидно Redmi е успяла да разработи технология, която използва мощност от цели 300W при зареждане и може да зареди напълно празна батерия до 100% за по-малко от пет минути. 

Снимка 608591

Източник: Redmi

В демонстрационен видеоклип компанията показа съвсем нагледно как телефон Redmi Note 12 Discovery с батерия от 4100 mAh успява да достигне пълен заряд само за 4.54 минути. 

Интересното е, че мощността никога не достига пълните 300W, което е теоретичният максимум на революционната технология на Redmi.

Устройството се зарежда с малко над 260W за известно време, преди да премине на „по-бавни“ скорости от под 200W.

Адаптерът за зареждане запазва компактния си размер въпреки зашеметяващите си възможности за зареждане. В него има повече от 50 защити за безопасност, но не можем да не се запитаме как такава технология за бързо зареждане ще се отрази на батерията на смартфона в дългосрочен план. 

Бързото зареждане обикновено се свързва с много топлина, а топлината е най-големият враг на батерията.

Tesla и безжичното зарядно, вдъхновено от Cybertruck

Безжичното зарядно на Tesla, което няма да си купим

Оляха се с цената

Засега Redmi не споделя кога точно може да очакваме зарядното да се появи на пазара.