Въпреки дългото чакане, пикапът на Tesla все още не успява да се появи на пазара, но пък компанията вече продава джаджа, вдъхновена от Cybertruck. 

Tesla Cybertruck и кога започва масовото производство на новия пикап

Tesla обяви старта на производството на Cybertruck

Само с две години закъснение

Става дума за доста скъпо, но пък стилно безжично зарядно, което Tesla кръстила с доста скучното име Wireless Charging Platform. 

Зарядното представлява плосък модул с остри черти, наподобяващи формите на Cybertruck, като един от акцентите във визията е алкантара покритието.

Снимка 600479

Източник: Tesla

Под него се крие алуминиев корпус и възможност за безжично зареждане на до три устройства едновременно при мощност от 15 вата за всяко. 

В комплекта получаваме и специална стойка, която се прикрепя към основата с магнит, така че зарядното да седи леко изправено, за да виждаме устройствата върху него по-добре. 

Wireless Charging Platform е съвместима с всички устройства, които поддържат Qi стандарта за зареждане. 

Снимка 600480

Източник: Tesla

Така стигаме до “най-интересния” аспект на това зарядно - цената. 

Въпреки че няма с какво толкова да ни впечатли, облицованата с нежна алкантара кутия струва цели 300 долара.

Честно казано, не виждаме причина да ги даваме, особено когато в интернет можем да намерим еквивалентен по спецификации продукт за около 40-50 долара. 

Tesla Semi и първите електрически камиони на компанията

Първите Tesla Semi камиони тръгват по пътищата

“Слон, който се движи като гепард”

Предполагаме обаче, че феновете на Tesla и онези, които от месеци (да не кажем години) чакат Cybertruck, ще прежалят сумата.