Quibi е стрийминг платформа, която определено привлече вниманието на много хора заради иновативната си концепция.

Quibi, кратките сериали и какво знаем за новата стрийминг платформа

Стрийминг платформа, която променя играта

Quibi - какво представлява и какво ѝ е различното

Няма как да не ни звучи интересно епизодите на сериалите, които Quibi продуцира, да бъдат с максимална продължителност от 10 минути. И всичко това предназначено за гледане на смартфона.

Стрийминг платформата стартира официално на 6 април в САЩ и Канада, но за момента няма информация кога и дали ще стане налична и по нашите географски ширини. Силно се надяме, а докато това стане ясно, можем само да следим развитието ѝ.

И само за няколко дни то не никак лошо. По данни на Sensor Tower, само в рамките на първия ден от пускането на Quibi са отчетени 300 000 сваляния на приложението.

Това не е никак зле като за начало, но пък е и на светлинни години зад Disney+. На 12 ноември, когато стрийминг платформата заработи за САЩ и Канада, са отчетени цели 4 милиона сваляния.

Но пък се представи и по-добре от HBO Now, която през април 2015 г., когато стартира, беше свалена едва 45 000 пъти за ден.

Доста преди стартирането си Quibi успя да събере 1,75 милиарда финансиране от инвеститори, от които похарчи доста значителна част за създаването на продукциите си, пише 9to5Mac.

Имало е обаче и хора, които са останали разочаровани от стрийминг платформата. Е, не точно от нея или съдържанието ѝ, а от факта, че Quibi може да се инсталира само на смартфон.

Survive, Quibi, Софи Търнър и пълен трейлър на сериала

Софи Търнър оцелява след самолетна катастрофа

Пълният трейлър на Survive е тук

Според Variety, в социалните мрежи са се появили недоволни хора, които в условията на изолация искат да се възползват максимално от големите си телевизори. Ние лично не разбираме какъв им е проблемът и защо се оплакват при положение, че по дефиниция Quibi е предназначена само за смартфон. Но всеки с номера си.