Парламентаристи от няколко партии във Великобритания публикуваха доклад, който за първи път назовава пристрастяването към социалните мрежи като реална и действителна болест, пише Fortune.

След няколко месеца изследвания и проучвания, докладът съобщава наистина алармиращи статистики за това как социалните мрежи влияят на психологическото благосъстояние на хора от различни възрасти.

Както и преди сме чували, най-застрашени са младите. Според обявените данни, само 12% от децата, които изобщо не ползват социални мрежи, изпитват психологически затруднения.

Цели 27% от връстниците им, които редовно прекарват поне по три часа в социалните мрежи на ден, страдат от психологически проблеми.

Снимка 413021

Източник: iStock

Най-силно засегнати са момичетата, като 46% от тях страдат от чувство за малоценност, докато 38% от момчетата, ползващи социалните мрежи редовно, имат такъв проблем.

Как да не се пристрастяваме към технологиите

Как да не се пристрастяваме към технологиите

Съвети от “бащата на iPod-a” Тони Фадел

В британският парламент в момента обсъждат дали да наложат данък от 0.5% върху всички приходи на компании като Facebook и Snapchat, заради вредата, която нанасят на младите.

Парите ще бъдат използвани за създаването на държавно учреждение, което ще продължи да проучва начините, по които мрежите влияят на психиката ни, и ще прави нужното, за да образова обществото относно рисковете.

Как ни пристрастяват социалните мрежи

Каква е връзката между Facebook, шоколада и намерените забравени пари в джоба

Fаcebook e конструирана от психолози, които работят с психиката