Едва ли има човек, който да не си е представял как живее идилично на някое тихо и кротко място, когато остарее. А има и организации, които правят проучвания кои са най-подходящите места да си пенсионер.

Португалия, Малта, Испания или кои са най-топлите страни през октомври

5 места, където да избягаме на топло през октомври

Когато лятото забрави да си тръгне

Според една от тях най-идеалната държава за това е Португалия. Тя получава 7.83 от 10 точки за дестинация, подходяща за живот за хора над 65 години. Плюсовете й са слънчевото време, многото плажове и относително ниската цена на живот там.

Качествените вина, голф игрищата и невероятната природа са другите плюсове на родината на Кристиано Роналдо според Moving to Spain - организацията, провела проучването. Тя проучва основно условията, които биха се сторили подходящи за американските пенсионери.

Лисабон

Източник: iStock

Лисабон

Според нас обаче Португалия наистина е чудесно място, където всеки възрастен човек, който търси спокойствие, топлина и добри условия на живот, може да прекара третата част от живота си.

Снимка 630790

Източник: iStock

На второ място в класацията се нарежда Испания, а на трето - Гърция. И тук идва привидната изненада - България се класира на четвърто място като държава, подходяща за спокоен пенсионерски живот. Страната ни получава 6.39 от 10 точки, като изпреварва Франция.