Вече е научно доказано, че на жените им трябва малко, за да останат верни на мъжа до себе си. Ключът е в дребните жестове на загриженост и разбиране от негова страна. И въпреки че повечето представители на силния пол са наясно как да впечатлят любимата си, често настъпва моментът, в който започват да приемат връзката им за даденост и се пускат по течението.

Какво искат жените

Какво искат жените

И защо на мъжете не им е лесно

А дамите искат просто от време на време закуска в леглото, помощ в домакинството и други наглед прости неща, които ги карат да се чувстват щастливи, но за които не желаят да говорят. И очакват от мъжете сами да се сетят за тях и да ги предложат.

Поканите за среща

Независимо дали сме отскоро заедно или от години, жената винаги има нужда от романтика. Всяка дама копнее за онези дни с дълги разговори на свещи или вълнуващите излети, на които любимият ѝ я е водил, за да я ухажва.

Малко трябва, за да поддържаме традицията жива. Една покана за вечеря на всеки две седмици например в някой нов ресторант би свършил чудесна работа.

Снимка 521793

Източник: iStock

Комплиментите

Нежната половина е доста самокритична и отделя повече време и енергия в грижата за външния си вид. В същото време дамите се стараят и в работата, и в домакинството. Колко му е да покажем, че забелязваме и оценяваме усилията им във всяко едно отношение.

Ергенските навици

Не става въпрос тотално да забравим любимите си занимания от времето, когато не сме били обвързани. Нужно е да бъдем просто по-внимателни и да не забравяме, че имаме партньор до себе си.

Снимка 521797

Източник: iStock

Всяка жена би се подразнила, щом види разхвърляни дрехи по пода или камара от неизмити чаши и чинии. А ако преди сме отделяли часове на любимата ни видео игра, нищо не ни пречи, да оставим джойстика настрана, когато тя се появи, или да я поканим да се присъедини.

Съобщенията и бележките

Посланията са едни от най-успешните жестове на внимание. Със сигурност би се зарадвала и на един кратък SMS с въпроса "Как си?" или с пожелание за хубав ден, малко след като е излязла за работа. Още по-романтично би било да я изненадаме с една бележка, която сме оставили в кутията й за обяд, без тя да забележи.

Личното пространство

Често се унасяме в собствения ни малък свят с половинките и забравяме да отделим време за себе си. По този начин, без да се усетим, се отказваме от личните си цели. И за двамата би било добре, ако й оставим повече време и я насърчим да преследва мечтите си.

Снимка 521796

Източник: iStock

Споделеното пазаруване

Обикновено жената пазарува храната за вкъщи, а това е свързано с планиране, отнема значително време и си е скучно. Чудесно би било да споделим товара или поне да предложим и ние да се включим. Дори ако жената направи списъка с продукти, а ние само я закараме до магазина, пак е вид помощ и внимание.

IKEA, Зара Ларсон, FiftyFifty и забавният принос на IKEA в борабата за равенство между половете

Нежна революция в домакинството

Още един принос на шведския гигант в борбата за равенство между половете

Предложенията за помощ

Същото важи и за участието в домакинските задължения, особено ако бъркотията е наше дело. А в случай че е заета и приготвянето на вечерята би й дошло в повече, колко му е да предложим помощ.

Снимка 521794

Източник: iStock

Да не говорим как би се зарадвала, ако самите ние сготвим. Дори и да откаже, поне ще сме направили добро впечатление.

Разговорите за чувствата

Комуникацията е неразделна част от всяка връзка и половинката ни не умее да чете мисли. Тя със сигурност се вълнува от начина, по който се чувстваме, независимо дали сме щастливи, спокойни, притеснени или нещастни. При всички положения е добре да споделяме. Както и да й казваме по-често вълшебните думи "Обичам те".

Цветята

Колкото и изтъркан да звучи този жест, жените още се радват на цветята. И въобще не е нужно да чакаме специален повод. Даже напротив.

Снимка 521795

Източник: iStock

Спонтанните изненади

Нямаме предвид за пътуване до Исландия в последната минута. Достатъчно е да поемем инициативата в организирането, без да създаваме излишно напрежение, за да направим връзката ни още по-вълнуваща.

Парга, Алберобело, Халщат, Колмар и Байбъри - пет места, които си пожелаваме да посетим през 2021 г.

Петте най-красиви градчета, които да посетим през 2021 г.

Само стискаме палци за пътуванията

И дори не говорим за нещо екстравагантно, а за един пикник или екскурзия до някоя по-близка държава. И понеже все пак трябва да е изненада, е добре да я информираме, след като сме планирали всичко.