Въпросът какво искат жените често предизвиква насмешка и шеговити коментари, както и още по-шеговити отговори. Надали някой може с ръка на сърце да си признае, че знае точната формула, но учените от Западноавстралийския университет се опитват да внесат още малко яснота по въпроса.

Този път по отношение на това какво една жена търси в един мъж. Принцът на бял кон в днешно време е красив, богат, самостоятелен, с добро чувство за хумор и готов да се грижи за семейство. Но тази идеализирана картина често се пропуква при сблъсък с реалността.

А и май не е необходимо мъжът да бъде Супермен, за да е достоен за нечие женско сърце. Все пак, ако беше така, повече щяха да са необвързани нали?!

Снимка 320141

Източник: iStock

Според учените, провели изследвани с хиляди участници от двата пола, картината изглежда по-различно в действителност. Жените искат умен мъж, но не и някой гений. Искат и да е красив, но не прекалено.

Явно затова все се шегуваме, че угодия няма. Но май все пак има и е някъде по средата. Жените не искат мъж, който да е по-красив от 90% от останалите, както и мъж, който да е сред най-големите мозъци на света, пише Daily Mail.

Има ли щастлива връзка без редовен секс

Има ли щастлива връзка без редовен секс

Отговор от специалист

Освен интелект и външен вид, е обърнато внимание и на добротата и възможността да бъде над нещата. И тук обаче крайностите не са желани. Да бъде добър, но и прекалено и леко подозрително. Да го раздава по-лежерно и без стрес, но не и с апатия към света.