Искаме или не, пролетта успява да събуди дремещия градинар почти във всеки у нас. Когато не разполагаме с градина, отглеждаме растения във всяка стая на апартамента си. Кои обаче са подходящите за кухнята?

Растенията у дома, пролетта, пресаждането и грижите за тях през този сезон

Пролетно съживяване на растенията

За да ни радват по-дълго

Сансевиера

Добре познато е на всички, които искат да имат зеленина у дома, без да се налага да полагат прекалено много грижи. Сансевиерата е непретенциозна към условията, в които се гледа, и това я прави подходяща за кухнята.

Не й трябва много светлина, понася по-сух, но и по-влажен въздух, освен това има различни видове и окраски, които да задоволят всеки вкус.

Снимка 332389

Източник: iStock

Сукуленти

От мъничките и екзотични "живи камъчета" през щръкналата красула, полезното алое и дори големите агавета - почти всеки може да си хареса сукулент по свой вкус.

Те искат рядко поливане, но пък повече светлина. Затова е добре да бъдат настанени в кухнята, ако тя разполага с прозорци.

Снимка 375943

Източник: iStock

Подправки

Най-естественото нещо, което може да отглеждаме в помещението за готвене. Независимо дали са простичките магданоз, копър и босилек, или пък изберем ароматните мащерка, розмарин, мента и майорана, подправките ще ни се отблагодарят щедро.

Ако ги гледаме добре, можем да разчитаме на реколта целогодишно. Така ще имаме и двойно по-вкусни ястия.