Пицата е една от най-обичаните храни от всякакви хора по всички географски ширини. Пицата е и една от най-популярните и достъпните. Или поне така си мислехме, защото се оказва, че не навсякъде можем да си я позволим. 

Италия, Неапол, пица "Фрита" и историята на пържената пица

Пържената пица, с която Неапол се гордее

Храна с история

Спечелилият множество награди италиански ресторант Pierchic в Дубай, разположен на частния кей на хотел Madinat Jumeirah с изглед към блестящите тюркоазени води на Арабския залив, предлага пица Pierchic. Въпреки че този ресторант решава да добави към менюто си пица, тя със сигурност не е по джоба на всеки.

Изисканата пица, която се предлага от няколко години, струва 180 хиляди долара. До 2019 г. обаче са продадени само три пици, пишат от The Richest. 

Съставките на луксозната пица са бели трюфели Алба от Италия и черни зимни трюфели от Франция. Шафран от Кашмир, гъши дроб от Гаскония и Франция и ирански бадеми. Според книгата с рекордите на Гинес това е най-скъпата пица в света. 

Главният готвач Абдел Мухамад Ал-Халаби е отговорен за създаването на скъпото ястие. Първоначално е направена специално за кралското семейство на Дубай в новогодишната нощ. И все пак остава на разположение в менюто на ресторанта за всеки, който иска да изкуши претенциозното си небце и може да си го позволи.

Файна, пица, Буенос Айрес и необичайната добавка, която се използва, за да се направи

Невероятно, но факт - ето какво слагат на пицата в Буенос Айрес

Една необичайна добавка

Заедно с Pierchic Pizza, други ястия в менюто включват чилийски лаврак с пушен сладък картоф и кралски рак от Аляска с хайвер и холандски сос. Каква е тяхната цена обаче, дори не смеем да си помислим.