Audi представи обновената версия на своя малък кросоувър Q2, пише автомобилното издание Autoevolution. Промените са скромни, технологиите са повече, а цената е малко по-висока, което е съвсем обичайно за всеки фейслифт.

Audi Q8 и Audi SQ8 - колко разточителен е новият фейслифт на моделите

Това е най-разточителният нов джип на Audi

Пет години след дебюта на Q8 е време за промяна

Според германците всички версии на Q2 вече ще се предлагат стандартно с 8.8-инчовия сензорен дисплей на компанията.

Екранът, за който се твърди, че е изключително чувствителен, има резолюция от 1270 х 720 пиксела. Системата може да се управлява и с глас, а интериорните дизайнери са решили, че вече нужда от въртящия се контролер на централната конзола няма. Той е премахнат напълно и на негово място има малка ниша за съхранение на... разни работи.

Снимка 654586

Източник: Audi

Стандартното оборудване включва DAB тунер (Digital Audio Broadcast), два порта USB-C, серия услуги от пакета Audi Connect, навигационна система, смартфон интерфейс и др.

Навигацията MMI Navigation Plus разполага с карти с висока резолюция и други услуги, сред които тези на Google, като по-интересното е, че тя може да се изобразява на дигиталното табло зад волана, известно още като Virtual Cockpit, което има резолюция от 1920х720 пиксела.

Снимка 654590

Източник: Audi

Новото Audi Q2 ще се възползва и от още няколко допълнителни технологични екстри. Всички версии вече ще се предлагат със система за разпознаване на пътните знаци, заден паркинг асистент, както и система за предупреждение при напускане на пътната лента за движение.

Продажбите на фейслифтовото Q2 ще започнат през първата половина на годината с цени в Германия, започващи от 28 600 евро. По този начин се отбелязва дребен скок в цената от точно 450 евро спрямо предходния модел.

Снимка 654588

Източник: Audi

Двигателната гама започва от 1.0-литровия трицилиндров двигател със 110 к.с във версията 30 TFSI. По-мощните варианти 35 TFSI и 40 TFSI са оборудвани съответно с 1.5-литров двигател със 150 к.с. и 2.0-литров агрегат със 190 к.с.

Дизеловите опции разполагат с 2.0-литров 4-цилиндров мотор с мощност 116 к.с. и 150 к.с. съответно във версиите 30 TDI и 35 TDI. Върхът на пирамидата се окупира от спортният вариант SQ2 и неговата мощност от 300 к.с.

Снимка 654589

Източник: Audi

Dacia Spring - обновена и още по-добра от преди

Dacia обнови най-евтиния електромобил в Европа

Spring е още по-атрактивен

Audi Q2 е на пазара от 2016 г. и е изграден върху модуларната платформа MQB A1 на концерна Volkswagen. Същата архитектура се използва и от моделите Seat Ateca, Skoda Karoq, Volkswagen T-Roc и др. Audi Q2 е по-малък от Mercedes GLA и BMW X1 и е най-малкият кросоувър на Audi.