На пазара вече има най-различни аудио технологии, които заобикалят кабелите и конвенционалните микроговорители в слушалките, доставяйки звук до ушите ни по "невидими" начини.

Видяхме смартфони със звук, идващ от вибрации в екрана, както и джаджи, които изпращат звука чрез вибрации в костите на главата, но наскоро се появи устройство, което надминава и най-смелите ни очаквания за новите технологии.

Името му е SoundBeamer 1.0, продукт е на израелската компания Noveto Systems и на пръв поглед изглежда като съвсем нормална домашна аудио система.

Снимка 505142

Източник: Noveto Systems

Интересното при него е, че звукът не се разпръсква в пространството наоколо, както при обикновените говорители, а достига само и единствено до ушите на човека пред него.

Това става посредством звуков лъч, насочен към ушите на потребителя, който създава усещане, че музиката и звуците се случват в средата около слушащия.

В устройството е вграден сензор, който прецизно следи движението на главата и съответно на ушите и изпраща сигнала точно там, където е нужен.

Така бихме могли да слушаме музика или да гледаме филм с максимално реалистичен триизмерен звук, без да носим слушалки и без някой наоколо да чува това, което чуваме ние.

Разбира се, технологията моментално може да бъде ползвана за тихи (за околните) Zoom срещи и да ни лиши от неприятното усещане да прекарваме часове наред със слушалки в ушите.

Huawei x GENTLE MONSTER Eyewear II и какво предлагат аудио слушалките на компанията

Новите очила на Huawei могат да заместят слушалките

По-трудно ще ги изгубим

Първите, тествали новата технология, признават, че усещането е сюрреалистично и не може да бъде сравнено с нищо, което сме изпитвали до момента, като аудио изживяване, пише APNews.