Заедно с новите си Mate 40 телефони Huawei представи и следващата си серия аудио очила, които не бива да бъркаме с AR очила.

Huawei Mate 40 Pro, Mate 40 Pro Plus и всичко за новите флагмани на компанията

Mate 40 Pro и Mate 40 Pro Plus - най-доброто от Huawei до момента

Невероятни телефони, но отново без Google

Те са продукт на партньорството на компанията с модната марка GENTLE MONSTER, а колекцията Eyewear II предлага доста екстри, с които ни убеждава да зарежем малките слушалки и да заложим на нов вид аудио джаджа.

В рамките на очилата са скрити говорители, чиято архитектура не позволява на звука да изтича навън и влиза директно в ухото.

Снимка 502221

Източник: Huawei

Отново в рамките са вмъкнати и чувствителни зони, които позволяват чрез плъзгане и докосваме да променяме звука и да сменяме песни.

В тях има и сензори, способни да отчетат кога сваляме и слагаме очилата, както и такива, които автоматично намалят звука, за да чуваме и околната среда.

Батерията им пък издържа до пет часа, казват от Huawei, като можем да ги зареждаме и безжично.

Снимка 502220

Източник: Huawei

Корпусът им е направен от титаниева полимерна сплав и можем да ги използваме със стъкла с диоптър.

В този случай най-вероятно ще ги губим и доста по-рядко от малките безжични слушалки, които лесно могат да се озоват в пералнята или в неизвестност.

Цената им е 300 евро, което попада в диапазона на по-скъпите дизайнерски рамки за очила, като с Eyewear II получаваме и технологичен бонус.

Снимка 502222

Източник: Huawei

Затова и със сигурност модела ще е атрактивен за хората, които обичат хай-тек джаджи и не биха се свенили да извадят подобна сума за следващите си рамки.