Безспорно Nokia 9 PureView е един от най-странните телефони, които сме виждали напоследък. И това определение се дължи не на друго, а на камерата, която определено е иновативна, но не бихме казали, че е удар в десетката.

Петте сензора, които снимат едновременно, както и този за светлината, са разположени в кръг върху задния панел на тази Nokia. Още след официалното й представяне моделът стана един от най-коментираните в социалните мрежи, а мненията варират между критики и подигравки.

Nokia 9 PureView идва с 5 камери

Nokia 9 PureView идва с 5 камери

Безжично зареждане, сензор в екрана и какво ли още не 

Сред тях се открояват оплакванията, че PureView има способността да отключи у нас триптофобия. Това е страх от множество дупки в органична или неорганична среда. Става дума за клъстерни (еднородни отвори), които могат да са върху сирене на дупки, аеро шоколад, медена пита и дори белези от акне по човешката кожа.

При подобни гледки, които могат дa бъдат десетки, хората изпадат в състояние, подобни на паническа атака. Именно по такъв начин може да се почувстваме и когато гледаме Nokia 9. Или поне така се шегуват потребителите на социалните мрежи.

Всъщност, около 10% от хората страдат от тритпофобия. Дори да не сме сред тях, камерите на този смартфон създават различни асоциации, повечето от които не са особено приятни. Други, които са имали възможността да се докоснат на живот до телефона, се шегуват, че той ги е видял, преди те него да видят.