Наскоро Nokia представи първото официално изображение на предстоящия Nokia 9 PureView смартфон. Само няколко часа по-късно в мрежата се появи цяло видео.

Телефонът се очаква да е наистина добър вариант за феновете на Android, с който Nokia може би най-накрая ще успее да привлече вниманието на повече хора.

Видеото разкрива устройство с 6-инчов дисплей, корпус от стъкло и алуминий, пет камери в задната част и още доста приятни екстри. Сензорът за пръстов отпечатък е вграден в дисплея, а стъкленият гръб позволява безжично зареждане.

Не е ясно точно каква ще е функцията на всяка от петте камери, но от видеото разбираме, че ще можем да си играем с фокуса на снимките, дори и след като сме ги щракнали. 

Снимка 397932

Източник: Nokia

Петте сензора ще позволяват снимки с до 10 пъти повече светлина отколкото "обикновените камери" при смартфоните. Честно казано, вече не знаем какво се счита за обикновена камера, предвид технологиите, които всеки нов телефон предлага.

Очаква се, че Nokia 9 PureView ще работи със Snapdragon 845, 6GB RAM и ще разполага със 128GB памет. Възможно е да видим телефона в целия му блясък по време на CES 2019 след броени дни. Но също толкова вероятно е Nokia да изчака с представянето до февруари.