В последните години дотолкова свикнахме с пищните вежди тип "Лили Колинс", които всички носеха, че видяното в дефилетата за сезон пролет-лято 2023 доста ни изненада. Изрусените и почти несъществуващи вежди бяха "героите" при Victoria Beckham, Doja Cat напълно обръсна своите, а TikTok бе залят с видеа как да постигнем тънки вежди с помощта на грим.

Докато изрусените съвсем не са нашата чаша чай, то тънките вежди определено ни връщат във времената на кабаретните танцьорки в край на 20-те или пък през 90-те, когато поп икони като Памела Андерсън ги предпочитаха.

Очевидно Никола Пелц - снахата на Виктория Бекъм, също е техен фен, защото в последните месеци я виждаме в ето този вид.

Лила Мос, дъщерята на Кейт Мос, явно също е взела пример от вида на майка си през 90-те.

Друг модел - Бела Хадид, нямаше как да остане равнодушна към тенденцията, която явно няма да си отиде поне до следващата есен.

От The Zoe Report поясняват, че няма нужда да стигаме до екстремни постъпки като бръснене или изрусяване на веждите, за да сме в крак с модата.

На помощ ни идва гримът. Трябва да ползваме само прозрачен гел, за да срешим косъмчетата към средата на веждата, за да не създаваме излишен обем.

Можем да ползваме и молив, с който да подчертаем само средата на арката, особено ако сме с по-светли вежди.

За по-опитните с макиажа остава вариантът да прикрием излишните косъмчета с коректор и да изрисуваме вежди с каквато форма и дебелина желаем.