Наскоро се запознахме със слушалките с изкуствен интелект One AR, които четат мислите ни и действат без грам физическа намеса от наша страна. А сега вниманието ни привлече нов продукт със същата заявка, но и с още по-интересни функции.

ONE AR, Cognixion, BCI и слушалките, които ще управляваме с ума си

Това са слушалките на бъдещето

Те слушат нас, а ние – любимата ни музика

Поредното умно изобретение е дело на американския стартъп Neurable, който доктор Рамзис Алкейд и Адам Молнар създават през 2015 г.

В продължение на шест години те разработват иновативните слушалки Enten и явно въобще не са си губили времето, защото технологичният аксесоар предлага функции, за които досега не бяхме чували.

Моделът е оборудван със сензори, които сканират електрическата активност на мозъка ни. След това изпращат данните до устройството с изкуствен интелект и то ги обработва, след което подава команди на аксесоара чрез Bluetooth приложение.

А самото устройство с изкуствен интелект избира най-подходящата за нашия случай команда от база с данни, събирани с години чрез експерименти с реакцията на мозък в различни реални ситуации.

Така Enten успяват сами да изолират страничния шум, щом вградените сензори усетят, че започваме да се разсейваме. И не само.

Въз основа на предварително събрана информация, стилният и високотехнологичен аксесоар предлага и друго. А именно - да ни пусне песните, които ни помагат да се фокусираме.

След по-продължителната им употреба пък биха могли да ни ударят едно рамо и в планирането на някои всекидневни дейности - като тренировката и най-подходящото време за нея. Тях ако питаме, това биха били часовете, в които сме най-весели.

Кой знае какво още ще измислят създателите на тези уникални слушалки, докато ги пуснат за масова продажба. Enten трябва да излязат на пазара през 2022 г. на цена от 400 щатски долара.

Noveto Systems, SoundBeamer 1.0 и технологията на звуковия лъч

Звуковият лъч, който никой друг не може да чуе

Слушалките и кабелите са минало

И като изключим футуристичните им функции, ще предлагат и кристален звук. За него обаче има грижата друг специалист, а не двамата собственици на Neurable. От Robb Report уточняват, че това е признат експерт, бивш вицепрезидент от първенците в бранша Bose.