Покрай пандемията от коронавирус и все по-дългото застояване вкъщи, чуваме все по-често за приятели и познати, които са решили да осиновят куче, което хем да им прави компания, хем да ги отвлича от мрачните мисли.

Кучетата, продължителността на живота на стопаните им и как ни помагат да живеем по-дълго

С куче живеем по-дълго

Как четириногите ни лекуват

Оказва се, че това е световна тенденция, а не само сред хората, които познаваме. В САЩ например напоследък приютите оредяват. Така де - в крайна сметка трябва да има и нещо положително в цялата суматоха.

Става ни чудно обаче как ли всички новоизлюпени собственици на кучета кръщават любимците си, защото това си е отговорна задача. Няма много да се чудим, защото платформата BarkBox, чиято мисия е да внася повече щастие в кучешкия свят, е събрала 100 от най-популярни имена на кучета в САЩ за 2020 г. Ние пък ще обърнем внимание само на някои от тях.

Снимка 501515

Източник: iStock

И разбира се, можем да си откраднем идея, ако и пред нас стои подобен избор. Животът ни ще се улесни като най-напред решим дали ще се спрем на класическо име като Бъди например или ще се възползваме от шанса още веднъж да почетем любим персонаж от книга или филм. Хари, спри да дъвчеш възглавницата!

Снимка 501514

Да, Бъди все още е сред първите 100 и едва ли ще мръдне някъде. Там са също Чарли, Джак и Ели, които пък са присъщи имена и за хора. Други са вдъхновени от митологията - Зевс, Тор, Аполон, Локи и Атина. Колко величествено звучат само. А някои стопани пък черпят вдъхновение от класически филми, като "Роки" или "Цар лъв", пише Travel and Leisure.

Снимка 501513

Ако решим да се придържаме към добрата стара класика, то Лъки, Бела, Дейзи, Моли, Майло, Джакс, Купър или Роки са точният избор.

Традиционното понякога е скучно, затова имена като Херцог, Харли, Бентли, Оливър, Мърф, Лео, Оскар и Маверик също могат да бъдат взети предвид. Да не забравяме, че Нина Добрев се е спряла именно на Маверик за име на верния си приятел.

Кучетата, пулсът им и как реагират, когато демонстрираме любовта си към тях

Защо да казваме на кучето си, че го обичаме

Чувствата са взаимни

Изглежда, че точно както при бебешките имена, популярните имена на кучета също се променят и следват свои тенденции.