Макар да преживяваме една от най-топлите години напоследък, зимата все пак се задава. Сутрините и вечерите са хладни, и вече няма как да минем без връхна дреха. А тя, както всичко в гардероба ни, трябва да е подчинени на актуалните модни тенденции.

Поглеждаме към петте типа палта и якета, между които могат да избират мъжете за есента и зимата на 2023/2024.

Парка (но дебела)

Дългото малко над коленете яке, което разполага с качулка и солидна подплата, не е нещо, което може да излезе от мода. Традицията повелява то е да е в маслено зелен цвят, но можем да избираме между всякакви разновидности. За повече удобство бихме потърсили парка, чиято качулка, както и подплата се свалят, за да може да я носим и през есента.

Бежов тренч

Отново универсална дреха, която със сигурност ще ни служи повече от един сезон. Ясно е, че е подходяща за есента и пролетта, а изборът на цвят ще предопредели и с колко от останалите дрехи в гардероба можем да го съчетаем. За смелите е бебешкото розово, като това на Андрю Гарфийлд от заглавната снимка.

анкета

Купувате ли дрехи и аксесоари според тенденции за новия сезон?

Виж резултати

Да, винаги следя какво е актуално 16.8%

Не, нося каквото имам 47.5%

Купувам, ако са на промоция 22.2%

Какви тенденции?! Трябва да се плаща парното 13.5%

Пухено яке

Спален чувал, който можем да облечем - едва ли има по-подходящо определение на зимното яке с пълнеж от пух. Най-дебелата дреха в гардероба ни може да облечем направо върху риза или тениска в не толкова мразовити дни, или да я комбиниране с вълнен пуловер и стабилни боти в лютата зима.

Класическо палто

В бежово, тъмнокафяво, черно или тъмносиньо. С дължина малко над или малко под коленете, с ревери и колан. Едва ли има връхна дреха, която да стои по-елегантно и стилно от класическото вълнено палто. И отново имаме добра новина - ако се грижим подобаващо за него, то на практика е вечно.