Няколко пъти ни се е случвало да пътуваме до различни страни, в които общуването се превръща в огромна пречка. Ние не говорим местния език, а местните не говорят (или много слабо) английски. А това прави - ако не невъзможно, то много трудно да се оправяме в съответната държава.

Но езиковите бариери скоро ще останат в минало. Причината са двама японски изобретатели, които са решили да използват идеята на писмения преводач, но да го пренесат на следващото ниво, като създадат мигновен устен преводач.

MUAMA Enence може лесно да превежда реч двустранно в реално време на над 40 езика, като използва само няколко клика на бутона на устройството.

Снимка 455164

Източник: japantech.net

Лесен за употреба, на външен вид MUAMA Enence прилича на класически диктофон. Производителят гарантира, че батерията издържа поне четири дни, времето за отговор на обработката на фразата е 1.5 секунди, а устройството може да записва и аудио информация.

Със стилния си дизайн и малки размери, MUAMA Enence влиза лесно във всеки джоб или чанта, за да ни е под ръка винаги. Оттук идва и името му "ръчен гласов преводач". Устройството осигурява перфектно качество на звука, дори и на най-шумните места.

И най-важното - цената. MUAMA Enence преводач в Aliekspress струва около 20 щатски долари. За любителите на LCD сензорните екрани има подходящи устройства, които обаче са малко по-скъпи - 50-60 долара.