Попадаме на всякакви странни места за спане напоследък, но определено сме любители на ландшафните хотели, защото дават възможност да се насладим на природата по един невероятен начин. Такъв е и Treehotel.

Разположен в тайгата близо до село Харад в северната част на Швеция, Treehotel отвори врати през лятото на 2010 г. и предлага шест отделни стаи за гости с различна конструкция, разположени на шест различни дървета.

Нашето внимание беше привлечено най-вече от една от тях, а именно Mirrorcube, която изглежда като невидима постройка, защото е наистина се слива със заобикалящия ни пейзаж. Mirrorcube е с площ от 16 квадратни метра е проектирана от дизайнерското студио Tham & Videgard.

Mirrorcube е страхотно скривалище в гората, замаскирано от огледални стени, които отразяват природата наоколо.

Размерите на "къщурката" са 4x4x4 метра. Основата ѝ се състои от алуминиева рамка, която е изградена около ствола на едно от дърветата, а стените са покрити със стъкло.

Снимка 429668

Източник: treehotel.se

Juvet Landscape Hotel - първият ландшафтен хотел в Европа

Първият ландшафтен хотел в Европа

Почивка в сърцето на планината в Норвегия

Интериорът е направен от шперплат с брезова повърхност. Шестте прозореца предлагат зашеметяваща панорамна гледка. За да стигнем до тази прекрасна хотелска стая, висяща на дървото, трябва да минем през мост с дължина 12 метра.

Mirrorcube е с капацитет за двама думи и предлага двойно легло, тоалетна, малък хол и тераса на покрива. Душове и сауна има на разположение в две отделни сгради в близост, където също ще намерим и един прекрасен ресторант.