Ландшафтният хотел е сравнително нова концепция. Идеята й е човек да се слее с околната среда, а самата сграда да подчертае естествената красота на природата, която я заобикаля.

Снимка 371229

Източник: juvet.com

Ландшафтните хотели са изградени с дълбоко уважение към околната среда, като са използвани устойчиви методи и материали. Това са сгради, чийто изчистен и модерен (откъм форма) органичен дизайн се адаптира към местната топография, вместо да я нарушава.

Снимка 371225

Източник: juvet.com

Обикновено този тип хотели се намират в защитени и отдалечени местности с изключителна природна красота, като предлагат на гостите си възможност да избягат от тълпата и да се свържат отново с природата.

Снимка 371230

Източник: juvet.com

Лесно ще си дадем почивка от градския живот във всеки от забележителните ландшафтни хотели по целия свят, където природата е центърът на всичко. Ние избираме да разгледаме първия от този тип в Европа, а именно Juvet Landscape Hotel.

Снимка 371224

Източник: juvet.com

Сгушен в норвежката пустош, близо до западния град Ондалснес, Juvet е първият ландшафтен хотел в Европа - уникално природно убежище, съчетано безпроблемно с дивата обстановка.

Снимка 371222

Източник: juvet.com

Проектът на архитектите Jensen & Skodvin е удивително модернистично местенце. Именно то е използвано за снимки на филма "Ex Machina: Бог от машината". Именно на Juvet продукцията с участието на Оскар Айзък и Алисия Викандер дължи и голяма част от омаята си. Разбира се, хотелът предлага възможност за настаняване за всички желаещи.

Снимка 371223

Източник: juvet.com

Juvet разполага с девет дизайнерски дървени конструкции, скрити в природата. Те включват две къщички, вдъхновени от традиционния норвежки стил, както и седем стъклени ландшафтни стаи.

Снимка 371228

Източник: juvet.com

Улавяйки всичко - от реката до планината, гледките през прозорците се различават значително, но едно нещо остава постоянно - дълбоката и невероятно интимна връзка с външния свят в цялата му естествена красота.

Снимка 371227

Източник: juvet.com

Храната се сервира във възстановената стара плевня, докато тъмната бетонна спа зона е издълбана в реката и разполага с открита гореща вана, парна баня и зона за релакс с открита камина.