От всички кулинарни шоу програми, превръщането на шеф готвачите в звезди и все по-голямата популярност на готвенето по принцип започваме да се объркваме кои съвети в сферата са важни и кои - просто прищявка. Кратка в статия в Cup of Joe ни дава някои отговори.

Източник: iStock
Предварително загряване на фурната
Не е нужно, освен ако не приготвяме печиво. В случай че просто загряваме храна, може да я поставим вътре с включването на фурната.
Белене на моркови
Можем да пропуснем тази дейност - достатъчно е добре да изтъркаме повърхността им под чешмата.
Измиване на сурово пилешко
За вредния ефект от това действие вече излязоха редица изследвания - ако по пилето има бактерии, те се унищожават в процеса на термичната обработка. Миенето само ги разпръсква по мивката.
Накисване на варивата
Това не е задължителна стъпка и няма да повлияе на вкуса на боба, лещата или булгура. Единствената полза е, че ще намали времето за готвенето им.

Източник: iStock
Надупчването на картофите с вилица
Редовно го правим, когато ги печем цели на фурна. А всъщност това е напълно ненужна практика - картофът ще се изпече и без да е прободен.