През последното десетилетие скоростта, с която се развиват технологиите, достигна стратосферата, оставяйки цял низ от нововъведения.

Видяхме бумът на социалните мрежи, навлизането на електрическите и автономните автомобили, компютрите и смартфоните еволюираха осезаемо, соларните технологии поевтиняха и се подобриха, и още какво ли не.

Според проучване на технологичната компания Metova обаче най-важната технология от миналото десетилетие обхваща всички гореизброени и ги прави още по-ефективни. Но и превърна всички нас в своеобразни мързеливци.

Снимка 467876

Източник: iStock

Това е бързият интернет и прилежащите към него 4G мрежи, които в голяма степен позволиха развитието на всичко останало.

26% от анкетираните от Metova твърдят, че бързият домашен интернет е най-важната новост от 2010 г. насам. Други 25% твърдят, че бумът на пазаруването онлайн е истинската технологична благодат.

23% пък смятат, че и навлизането на стрийминг услугите заслужава почетния приз.

В крайна сметка обаче и трите направления зависят от бързата интернет връзка.

Снимка 467877

Източник: iStock

Любопитен факт е, че 58% от участниците в допитването са признали, че животът им е бил най-силно променен от възможността да стриймват филми, благодарение на бързия интернет.

Не сме сигурни какъв точно е профилът на всичките над 1000 анкетирани, но си заслужава да споменем, че 48% са идентифицирали телевизора си като "най-свързано" устройство у дома.

Ericsson, “Интернет на сетивата” и как ще се променят технологиите до 2030 г.

Какво ще представлява интернет през 2030 г.

Няколко прогнози за следващото десетилетие

31% от всички участници вярват, че усъвършенстването на автономните автомобили ще е най-значимата технологична стъпка в следващите 10 години.