В даден момент от живота си всеки човек е мечтал да зареже всичко и просто да тръгне на път, загърбвайки проблемите си. Звучи добре, нали? Но звучи и скъпо. Или поне звучеше скъпо, защото сега една компания стартира тригодишен круиз, който ни предоставя уникална възможност - да изминем разстояние от близо 210 000 км за сравнително достъпните 30 000 долара на човек на година.

Kaiburr Crystal, Star Wars, Disney, круизният кораб Disney Wish Cruise Line и коктейлът за 5000 долара

Star Wars коктейлът, който се предлага за 5000 долара

Идва и със специални ефекти

Life at Sea Cruises отваря своите места за резервации за тригодишното си пътуване на MV Gemini, което започва с отплаване от Истанбул на 1 ноември. Да, 1 ноември 2023 г., така че имаме осем месеца, за да оправим своя паспорт, да си направим нужните ваксинации, да съберем пари и да уговорим с шефа опцията за дистанционна работа.

Компанията обещава да акостира на 375 пристанища по света, посещавайки 135 страни и всичките седем континента. Корабът ще измине страшно много километри за тези три години, през които ще разгледаме емблематични места - от статуята на Христос Изкупителя в Рио де Жанейро и Тадж Махал в Индия, до Чичен Ица в Мексико, пирамидите в Гиза, Мачу Пикчу и Великата китайска стена.

Круизът дори включва пътувания до 103 "тропически острова". От тези 375 пристанища 208 ще бъдат с нощни спирки, което ни дава допълнително време на дадената дестинация.

Компанията, която организира приключението, има 30-годишна история в круизната индустрия, а корабът MV Gemini ще бъде основно ремонтиран за пътуването. Той разполага с 400 каюти, с място за до 1074 пътници. И поради естеството на пътуването, към традиционните му удобства, като ресторантите и развлеченията, Gemini също ще бъде оборудван и с някои работни съоръжения.

Orient Express, Orient Express Silenseas и с какво е специална новата яхта на компанията

Orient Express влиза във водата

Става още по-луксозен, неустоим и... по вода

Компанията обещава пълнокръвен бизнес център със заседателни зали, 14 офиса, бизнес библиотека и салон, вероятно за нашите кафе паузи по средата на смяната, чийто достъп няма да ни струва нищо допълнително. Ще има и денонощна болница с безплатни медицински посещения. Компанията предлага и възможността за "допълнителни данъчни облекчения при работа като международен жител на борда на кораба".

Повечето от каютите са с големина от 12 квадратни метра. Започват от 29 999 долара на човек на година и излизат по 179 994 долара за тригодишното пътуване за двама души. Корабът разполага и с апартаменти с балкон, които са двойно по-големи и достигат до 109 999 долара на човек. Пътуващите сами получават отстъпка от 15%. Изисква се минимална първоначална вноска от 45 000 долара.

А отвъд бизнес центъра ще има много други дейности и екстри, които да ни помогнат да не скучаем - тераси за слънчеви бани и плувен басейн, уелнес център и "множество възможности за хранене", въпреки че пълните подробности все още не са разкрити. На борда ще бъдат на разположение инструктори, за да преподават танци и да водят спортни тренировки. Естествено, има фитнес зала и салон за красота.

На този круиз ще прекараме Коледа в Бразилия и Нова година в Аржентина. Корабът ще обиколи цяла Южна Америка (отскачайки на юг до Антарктида), ще мине през Карибите и ще обхване двата бряга на Централна Америка, след което ще се изкачи по западния бряг на Северна Америка, пресичайки до Хавай.

Пътуването в Азия включват Япония (12 спирки), Южна Корея (включително остров Чеджу) и Китай. Той също така обхваща повечето от класическите дестинации в Югоизточна Азия - от Бали, Да Нанг във Виетнам и крайбрежието на Камбоджа до Банкок, Сингапур и Куала Лумпур.

Корабът ще обиколи Австралия, Нова Зеландия и ще премине през Южния Пасифик - покрай Индия и Шри Ланка, след което ще посетим Малдивите и Сейшелските острови, преди да пресечем на запад към Африка, за да разгледаме и Занзибар. После се спускаме до Кейптаун и нагоре по западния бряг на Африка - с бързи преминавани на запад до острови, включително Света Елена, Канарските острови и Мадейра.

Pangeos, тераяхта, Lazzarini и това ли ще е първият плаващ град

Кой ще е първият "плаващ град"

С какво е специален Pangeos

Круизният кораб ще обикаля Средиземно море и Северна Европа. В дългия списък с включеното в пътуването присъства алкохол на вечеря и всички ястия за деня, плюс безалкохолни напитки, сок, чай и кафе през целия ден, пране, пристанищни такси и поддръжка на стаите.