Щом чуем, че коктейл струва цели 5000 долара, едва ли бихме се решили да го пробваме. Ако обаче барманът ни каже, че рецептата за него е наистина специална и идва от една далечна, далечна извънгалактическа вселена, бихме ли размислили?

Юън Макгрегър и завръщането му като Оби-Уан Кеноби от “Междузвездни войни” в нов сериал на Disney+

Как изглежда сега Юън Макгрегър като Оби-Уан

Строг и секси

Докато още се двоумим, все пак да уточним, че става дума за коктейл, вдъхновен от филмите в поредицата Междузвездни войни. Той е създаден по идея на Disney и се предлага срещу "скромната" сума от 5000 долара на борда на круизния им кораб Disney Wish Cruise Line.

На компанията ѝ е хрумнала идеята да посвети тематично вечерно преживяване от вселената на Джордж Лукас - първото изобщо правено досега на кораба. Но от Disney решават да запазят в тайна съставките на специалния коктейл, който е част от вечерята.

Презентацията му обаче несъмнено е впечатляваща. Напитката се сервира в отделен контейнер, който щом се отвори, изпуска дим и ефектни светлинни и дори и звукови ефекти.

Коктейлът е наречен Kaiburr Crystal. Той е най-скъпият в цялото меню, което е богато и на други алкохолни варианти, и то далеч по-бюджетни.

Организираните вечери са запазени само за възрастните, но това не означава, че деца не могат да се качат на борда на Disney Wish Cruise Line. Дори напротив. Те са повече от добре дошли - все пак, преживяването е замислено да бъде забавно и за тях.

Ендюрънс, откритието на кораба на Ърнест Шакълтън и какво го заплашва в морето Уедъл

Заплахите, които дебнат кораба Ендюрънс

Корабът на Шакълтън беше открит преди два месеца

Всички приключенци вече могат да му насладят - за първи път круизният кораб на Disney отплава на 14 юли, пише Entertainment Weekly.