Lenovo ThinkPad са сред популярните работни лаптопи, като сред основните им акценти са високата производителност, надеждността и сигурността на данните. 

Lenovo ThinkBook Plus Gen 3 и за какво бихме ползвали лаптоп с два екрана

Lenovo представи нов ThinkBook лаптоп с два екрана

Това ли е бъдещето на лаптопите

Същите качества сега се прехвърлят в първия ТhinkPhone, който ще бъде брандиран с марката на Motorola, която от 2014 г. насам оперира под шапката на Lenovo. 

Motorola ThinkPhone е насочен към бизнеса, но спецификациите му го правят подходящ за всякакъв тип потребители. 

Снимка 601523

Източник: Lenovo

Моделът е с 6.6-инчов P-OLED екран с резолюция от 1080 х 2400 пиксела и до 144Hz опреснителна честота. 

Селфи камерата е с 32 мегапиксела, а основната камера е съставена от 50-мегапикселов главен сензор с оптична стабилизация, 13-мегапикселова камера с широк обхват и два-мегапикселов сензор за дълбочина. 

Снимка 601524

Източник: Lenovo

Конфигурацията е базирана на Snapdragon 8+ Gen 1 и има опции за 8/12GB RAM и 128/256/512 UFS 3.1 памет.

Както повечето телефони на Motorola, новият ThinkPhone е с доста голяма батерия с 5000mAh, която според Motorola издържа до 36 часа, а зареждането се случва с до 68 вата, като в комплекта е включен такъв адаптер. 

Производителят обещава до четири години поддръжка на системите за сигурност, но засега не знаем точно колко ъпдейти на операционната система ще бъдат осигурени. 

Снимка 601520

Източник: Lenovo

Друг интересен акцент при този модел е заздравеният корпус, който разчита на подсилена алуминиева рамка и Gorilla Glass Victus покритие. 

Телефонът би трябвало да издържа на изпускания от метър и половина височина и на потапяния на метър и половина за 30 минути. 

ThinkPhone разполага и с редица защити, които биха попречили на друг човек да получи лесен достъп до данните ни. 

Снимка 601522

Източник: Lenovo

Може би най-важната софтуерна екстра обаче е интеграцията с лаптопите ThinkPad, която позволява моментално свързване на устройствата, лесно прехвърляне на файлове, синхронизация на данни и други екстри. 

Благодарение на партньорството на Motorola с Microsoft, ThinkPhone предлага и богата интеграция с офис пакета на Microsoft, както и Teams. 

Снимка 601521

Източник: Lenovo

Телефонът също така разполага с допълнителен физически бутон, който може да бъде персонализиран и да превърне телефона в уоки-токи при натискане, като за целта се ползва платформата на Teams. 

Motorola X40 и всичко за новия самртфон

Motorola X40 - ето какво ни чака догодина

Със 165-херцов екран

Очаква се Motorola ThinkPhone да пристигне в Европа през следващите месеци, но засега не знаем точно колко ще струва той.