Тенденциите се променят бързо и с настъпването на всеки сезон се чудим какво можем да запазим в гардероба си и кои са дрехите и аксесоарите, от които трябва да се отървем спешно. Това се случва най-вече когато не знаем как да изберем дрехите, които никога не излизат от мода и които дълго могат да ни служат.

Кожата е качествен и издръжлив във времето материал, което означава, че подобна придобивка се очертава да има сравнително дълъг живот. Но как да изберете правилните кожени дрехи и аксесоари, които ще са вашите "вечни" топ находки? Ето няколко примера за именно такива покупки, които ще носите години наред.

Чантите, които са много повече от обикновени офис чанти

Почти независимо от сферата, в която работите, ще ви трябва малко по-формална чанта, с която специалните поводи няма да представляват модно предизвикателство за вас. Това ще е чантата, с която ще отидете на интервю за работа и гарантирано ще направите добро впечатление, но също и аксесоарът, с който гордо ще влезете във всяка бизнес среща, която ви предстои. Ето защо най-добрият избор в този случай е дамска чанта с къси дръжки и сваляща се презрамка.

Сред най-известните модни представители, що се отнася до дамски чанти, са Michael Kors, Guess и Karl Lagerfeld. Без твърде много детайли, правилото е колкото по-семпло, толкова по-добре. За предпочитане е да имате достатъчно джобове и различни отделения, за да намирате възможно най-лесно и бързо всичко, което може да ви потрябва в динамичната работна среда - от химикалка до визитна картичка.

Любимите на всички чанти през рамо

Наред с офис чантите, които са задължителен елемент от гардероба на всяка работеща жена, при избора на дамски чанти от Fashion Days трябва да обърнете внимание и на чантите с каишка, които се носят през рамо. Обикновено това са малки по размер чанти, до които прибягваме най-често за вечерно излизане или разходка през уикенда. Или иначе казано, за моментите, в които единствените неща, които са ни необходими, са телефон, ключове, лични документи и пари... и може би червило за всеки случай.

Чантите, които носите постоянно

Това е онази чанта, която ще носите по всяко време на деня и нощта. Това е чанта, подходяща за много тоалети - от поли и рокли до дънки и дори анцуг. Обикновено има средни презрамки и не е нито твърде голяма, нито твърде малка. Тя е просто достатъчна! Този тип дамски аксесоари са големи, за да може лесно да поберете всички необходими аксесоари: телефон, документи, зарядно устройство, слушалки, ключове, портфейл и т.н., а в същото време изглеждат отлично. Не е изненада, че най-предпочитаният цвят за този вид чанти е черният. Но това не е задължително. Ако вие искате нещо различно, може да заложите на бежово, кафяво, зелено или дори червено. Защото всеки цвят е правилен, стига да подхожда добре на тоалетите, които обикновено носите и да се вписва в избрания от вас стил.

Ботите - вашият верен помощник за безупречен аутфит

  • Велурени боти до глезена: Докато времето не се влоши, с голямо удоволствие всички дами носят своите велурени боти и това съвсем не не случайно. Независимо дали са с нисък, или с висок ток, велурените ботуши до глезена имат голямото предимство, че винаги са модерни. Съчетават се идеално с чифт дънки, но и с рокля с флорален принт или с плисирана миди пола. Те са универсални елементи от женския гардероб и без проблем можете да ги носите от сутрин до вечер.
  • Кожени боти до глезена: Тъй като времето е студено през този период от годината, добре е да се подготвите с чифт кожени ботуши. Няма да сбъркате с модел с връзки или с цип отпред. Може да заложите на чифт, при който акцентът пада върху подметките на ботушите, които имат контрастен оттенък или изпъкнала форма. Но не е задължително. Дори ботушите в класически стил са добър избор, защото те винаги са на мода.
  • Боти с плътен ток: Дебелият и квадратен ток, напомнящ обувките от 70-те години на миналия век, се завърна и по всички личи, че ще остане в челните позиции на тенденциите поне още няколко години. Ето защо спокойно може да изберете чифт кожени ботуши с плътни токчета или дори да бъдете по-смели, като си купите ботуши с дебел висок ток - истинска революция на фона на силно нашумелите през последното десетилетие свръхтънки токчета. Това е избор, който несъмнено ще привлече вниманието на околните.

Независимо от избрания от вас модел дамски боти и чанта, важно е те да подхождат на начина ви на живот, но и на останалата част от гардероба ви, защото само така си гарантиране удобство и увереност във всеки аутфит. Инвестирайте в качествени стоки, които ще издържат на изпитанието на времето, но наред с това и няма да излязат от мода поне в идните 10-15 години.