В началото на годината Samsung потвърди, че по-късно тази година ще пусне нова джаджа с името Galaxy Ring, но изглежда че не само корейският гигант готви смарт пръстен.

Samsung Galaxy Ring и какво знаем за предстоящия смарт пръстен

Galaxy Ring от бъдещето - лек, удобен и красив

Новото модерно

От години в мрежата се появяват най-различни патенти за такъв продукт с логото на Apple, а наскоро Electronic Times разкри, че процесът на разработка на Apple Ring вече е към края си.

Излизането на пръстена на Apple е определено като "силно вероятно и неизбежно", като информацията идва от неназован източник в компанията.

Снимка 654329

Източник: USPTO

Apple Ring най-вероятно ще бъде фокусиран върху следенето на спортни и здравни показатели, както и улесняването на безконтактни плащания.

Спекулира се обаче, пръстенът на Apple вероятно ще може да си взаимодейства и дори да управлява други Apple устройства, като iPad и iPhone например.

Още през 2015 г. Bloomberg съобщи за патент на Apple за пръстен със сензорен интерфейс.

Снимка 654330

Източник: USPTO

През следващите години се появиха още няколко патента, описващи пръстен, който може да се използва и за управление на други свързани устройства като Mac, Apple TV, iPad и дори VR оборудване, така че спекулата не е съвсем безпочвена.

Наскоро Patently Apple разкри друг патент за интелигентен пръстен, подаден в САЩ, който може да бъде технически внедрен като контролер за Apple Vision Pro.

Как Apple ще промени AirPods слушалките

Как Apple ще промени AirPods

Изборът става по-труден

Тук си струва да се отбележи, че Apple не създаде физически контролер за AR/VR oчилата си, така че пускането на пръстен като придружаващо устройство би имало смисъл.