Лятото официално е тук, а въпросът как ще изглеждаме по бански е по-актуален от всякога. Ако тепърва искаме да се отървем от мазнинки и да покажем мускули, може и малко да сме закъснели. Освен ако нямаме таен трик, с който да ги постигнем.

Коремните мускули, мазнините, храненето и как да се сдобием с плочки на корема

3 стъпки към перфектни коремни мускули

Не казваме, че е лесно, но си струва да опитаме

Нещо такова ни предлага статия в списание Bicycling, според която тялото ни успешно развива мускули, докато спим, ако преди това сме консумирали протеин. Точните данни са следните: след силова тренировка хората, пили казеинов шейк с около 30 г протеин в него преди лягане, трупат повече мускулна маса от тези, тренирали същото, но неконсумирали казеин.

Снимка 479599

Източник: iStock

Казеинът е млечен протеин, който комбинира няколко вида протеини от млечен произход. Д-р Тим Снайдерс от Маастрихтския университет пояснява, че през нощта обичайно не се храним и тези около осем часа тялото ни не си набавя протеин.

Ако обаче добавим казеиновия шейк преди лягане, мускулите ни се сдобиват с "гориво", за да започнат да увеличават масата си. Той съветва да го консумираме между 10 и 30 минути пред лягане.

Снимка 510219

Източник: iStock

Той няма да повлияе на заспиването ни, нито пък на килограмите. "Протеинът, приет преди заспиване, се използва от тялото за протеинов синтез, а не се складира", допълва Снайдерс. Той обаче конкретизира, че изследванията касаят единствено казеина, а не други видове протеин.