Няма начин след дългото заседяваме у дома (и в собствената ни държава) в последната година да не мечтаем за пътешествия. Някъде наблизо с кола, или пък по-далеч и на по-екзотично място. А защо не някъде, където да си хапнем вкусно?

Снимка 517218

Източник: iStock

Точно така - най-добрият начин да опознаем непозната дестинация е чрез храната й.

Затова събираме накуп едни от най-добрите (и достъпни) места с прекрасна улична храна и започваме да планираш скорошното си пътуване... Докато слюноотделяме и се хидратираме подобаващо.

Истанбул

Започваме с нещо почти под носа ни. Кръстопът между два континента, между няколко империи, десетки култури, различни народности и пребогата история. Няма как на такова място да няма от пиле мляко - от чудесата на Османската кухня, на която са отредени специални ресторанти, до добре познатите ни специалитети като кокореч например.

Тук сме за уличната храна обаче, така че се оглеждаме за фурните, които предлагат лахмаджун, топъл хляб с каймак и мед, кюнефе. Бихме наблегнали и на месните специалитети като ичли кюфте. Ако рибата е слабото ни място, тогава се насочваме към моста Галата, под който се продават сандвичи с риба директно от лодките, които са ги уловили.

Ето кои са останалите шест места, на които ще си оближем пръстите директно на улицата на mybody.bg.