Ето че стигнахме до деня, в който можем и трябва да обсъдим с кой модел смартфон да снимаме "Апокалипсиса".

С тази дума американците започнаха да назовават оранжевите и червени тонове в небето над Калифорния, причинени от нестихващите пожари там.

Едно от първите неща, които е редно да направим, когато небето почервенее и "краят е близо", разбира се, е да заснемем сцените и да ги споделим с хората, при които небето все още е синьо.

Оказва се обаче, че не всички смартфони са готови да заснемат и покажат Апокалипсиса.

Снимка 495759

Източник: GettyImages

В интернет се появиха редица оплаквания от собственици на iPhone, които твърдят, че камерата и софтуерът в телефона променят визията на картините от небето над Калифорния и ги правят твърде нереалистични спрямо действителността.

Конкретните оплаквания са, че червените и оранжевите тонове се замазват в сиво и кафяво и не носят реализма на истинската картина.

Колегите от Axios са се заели да установят кой е телефонът, с който е добре да се оборудваме, ако искаме да направим достоверни кадри на "края на света". В тестовете им влизат iPhone 11 и 11 Pro, Google Pixel 4a, Galaxy Note 20 и DSLR модел на Canon.

Снимка 495757

Източник: GettyImages

Като оставим DSLR-a настрана, защото просто не е честно да го съпоставяме с камерите в смартфоните, печелившият модел е Galaxy Note 20.

Трябва да отбележим, че не говорим за Ultra модела, а за обикновения Note 20, чиято камера е с по-слаби показатели.

Samsung Galaxy Note20 Ultra, Buds Live, Watch3 и какво е усещането да си в "галактиката" на Samsung

Когато една цяла галактика се върти около теб

Високият клас на Samsung е безкомпромисен

iPhone е успял да даде реалистична картина на небето, само когато в снимката е имало и оранжева кола, която явно е повлияла на алгоритмите в устройството.