Новите "звезди" в "галактиката" на Samsung изгряха на 5 август, когато беше световната премиера на смартфоните Galaxy Note20, таблетите от серията Galaxy Tab 7, слушалките Galaxy Buds Live и часовника Galaxy Watch3. А само няколко дни по-късно имахме възможността да изпробваме някои от тях: Galaxy Note20 Ultra, Buds Live и Watch3.

Накратко: през цялото време имахме усещането, че боравим с истински хай-енд устройства - качествени и добре обмислени. Продукти - и елегантни, и мощни, които не оставиха и капка съмнение у нас защо Samsung задава тона в премиум сегментa при смартфоните и свързаните с тях устройства.

Няма да навлизаме в техническите спецификации на трите джаджи, защото вече описахме някои детайли. Затова пък нямаме търпение да разкажем за преживяването Galaxy.

Samsung Galaxy Note 20 и Note 20 Ultra 5G - всичко за новите модели смартфони на Samsung

Samsung Galaxy Note 20 и Note 20 Ultra - красотата е в детайла

Galaxy Note ни е слабост, тази година - поне 20 пъти повече

Добре дошли в Galaxy вселената

Удоволствието да притежаваш няколко устройства е онзи емоционален момент, който често е решаващ при избора на марка. И това важи с пълна сила за Samsung Galaxy. Синергията между Note20 Ultra, Buds Live и новия смарт часовник, начинът, по който си взаимодействат и управляват взаимно, е като че ли на изцяло ново ниво.

Всичко се случва бързо и гладко, но най-вече интуитивно. Точно това е дума, която за нас описва най-добре усещането за Galaxy. Джаджите са създадени да се ползват заедно, а това се вижда дори и на ниво дизайн.

Снимка 492071

Източник: lifestyle.bg

Тук не можем да говорим за отделни продукти, а за устройства, които работят в един ритъм и честота. Успяхме да свържем Buds Live и Galaxy Watch3 с телефона, без каквито и да е чуденки и моментално се заехме да разберем какво предлага всеки от тях като преживяване.

Samsung Galaxy Note20 Ultra - забележителен във всяко отношение

По принцип Galaxy Note серията на Samsung е синоним за висок клас. Но не виждаме колко по-високо би могла да се вдигне летвата, която поставя компанията с Galaxy Note20 Ultra. Секси корпус, убийствен екран със 120Hz и подчертано бърза работа - трите неща, които забелязваме моментално.

Снимка 492074

Източник: lifestyle.bg

Телефонът е голям, но е удобен и за фина женска длан - заради издължената пропорция, която пък е и страхотна за гледане на видео. Имаме резерви относно размера на камерния модул на гърба, тъй като е по-висок, отколкото очаквахме, но това е за сметка на високите технологии, вложени в камерите, както и на изключително изтънения корпус. От друга страна, линиите са перфектни, текстурата е привлекателна, а перископичният сензор веднага прави впечатление.

Тествахме зуума от 50х и останахме доволни.

Ляво - 6х; дясно - 50х.

Източник: lifestyle.bg

Ляво - 6х; дясно - 50х.

Е, държахме телефона в ръка и не успяхме да извлечем максимума, който бихме получили със стабилизатор, но дори и при треперещ кадър приближаването впечатлява.

Новият Pro Video режим също заслужи вниманието ни. Чрез него (също като при истинска камера) без допълнителни приложения настройваме фокуса, отвора на блендата, скоростта, ISO и др., и дори избираме през кой микрофон да записваме звук.

Samsung отново са обновили емблематичния стилус S Pen. Впечатли ни и автентичното чувство при докосване и натиск върху дисплея. Разбира се, не пропуснахме да си подраскаме, но и да си поиграем със S Pen като дистанционно на камерата. Воденето на бележки пък се усеща забележимо по-реално и точно, сравнено с Note10.

Снимка 492065

Източник: lifestyle.bg

Много бихме искали скоро да можем да усетим преживяването на Note20, когато телефонът е свързан безжично през DeX с The Sero, например - телевизорът на Samsung, който може с едно движение да се извърта от хоризонтална във вертикална позиция - звучи ни като печеливша конфигурация.

The Frame, The Serif и The Sero променят телевизора необратимо

The Frame, The Serif и The Sero променят телевизора необратимо

С новата Lifestyle QLED серия на Samsung, телевизорът вече не е същият

Новият Note20 хем има бизнес профил, хем е перфектен за филми и е напълно подготвен да поеме най-тежките игри.

Снимка 492070

Източник: lifestyle.bg

В същото време това е първият телефон с Gorilla Glass Victus покритие, към което имаме и IP68 рейтинг за водо- и прахоустойчивост. С две думи, бихме го взели и за плажни снимки, и за панорамни 8К кадри от някой връх.

Samsung Galaxy Buds Live са слушалките!

Признаваме, че формата им е нестандартна и ще ни трябва малко повече време, за да свикнем с нея - малки, бронзови бобчета. При всички положения обаче е много елегантна, а дизайнът е повече от интересен. Удобни са и, добре закрепени за ухото, се усещат някак сходни с Galaxy Buds+.

Снимка 492082

Източник: lifestyle.bg

Разликата се забелязва, когато пуснеш музиката и усетиш, че всичко, което бе изтъкнато като слабост на предните генерации, е подобрено. Плътният и дебел бас (дори без да е подсилен през Galaxy Wearable) е допълнен от много отчетливи и силни вокали и високи тонове.

Няма усещане за роботизиран звук, изолирането се случва меко и ефективно и, разбира се, можем да го регулираме през приложението в телефона - само с няколко тапвания.

Снимка 492076

Източник: lifestyle.bg

Samsung Galaxy Watch3 - компютър на каишка

45-милиметровият Galaxy Watch3 е голям и очевидно предназначен за мъжка китка, тъй като изглежда твърде обемист на женска. Дизайнът напомня конвенционален часовник, но всъщност на ръката си имаш малък компютър с кожена каишка.

Снимка 492066

Източник: lifestyle.bg

Първите ни впечатления: високо качество на екрана и изображенията, приятни и фини вибрации, добра интеграция и с Note20, и със слушалките. Супер бърз е, софтуерът и хардуерът работят в унисон, а сензорите - изключително добре.

С леко завъртане на китката активирахме или изключвахме екрана, който човек може да разкраси с повече от 50 000 дизайни на циферблата. А най-големият плюс е, че вече имаме и LTE версия на Galaxy Watch3, което ни позволява да правим обаждания, да стриймваме музика и да броим крачките от своя часовник, докато сме оставили телефона у дома.

Снимка 492067

Източник: lifestyle.bg

Стилен, голям екран и богатата екосистема на Galaxy го правят доста способен откъм функции и удобен за известия.

Оборудван е с Gorilla Glass и е с рейтинг IP68 - нещо, с което ни печели тотално, защото спокойно ще го вземем на рафтинг в планината, ще спортуваме активно заедно и ще се гмуркаме до 50 метра дълбочина.

Снимка 492083

Източник: lifestyle.bg

И когато накрая теглихме чертата, не искахме да връщаме прозрачната кутия, в която дойдоха при нас трите джаджи. Забелязваме обаче и още нещо: с всеки следващ продукт от "галактиката" на Samsung, до който се докосваме, това желание и усещане стават все по-интензивни. А това говори много.