Ако обичате плуването, но ви е писнало да спортувате в скучни басейни и търсите нещо ново, интересно и с повече тръпка, то Лондон ще предостави такава възможност - а именно огромен басейн на покрива с 360-градусова гледка към хоризонта на града. Изграждането на басейна може да започне през 2020 г., ако партньорите и изпълнителите бъдат потвърдени, разкрива CNN.

Въздушен басейн свързва сгради в Лондон

Въздушен басейн свързва сгради в Лондон

Иновативният проект предстои да бъде завършен след няколко години

Дизайнът на басейна с обем 600 хиляди литра на върха на 55-етажната сграда, наречена Infinity London са дело на компанията Compass Pools, според които това ще бъде "единствената сграда в света, която включва 360-градусов безкраен басейн".

Той ще бъде направен от акрил, а не от стъкло и ще има прозрачни стени и под, така че посетителите на сградата ще могат да гледат хората, които плуват над тях. Плувците от своя страна също ще наблюдават какво се случва по етажите надолу, докато правят дължини.

Другото интересно решение около дизайна, е че няма да има стълби от външната му страна или от тази на сградата, за да не се разваля гледката. 

Затова и влизането и излизането от басейна ще се основава на принципа на отварянето и затварянето на вратата на подводница, съчетана с въртяща се спирална стълба, която се издига от пода на басейна. Нещо като тръба в тръбата, която създава въздушна възглавница и ни позволява да се придвижваме на влизане и излизане.

"Абсолюта новост при басейните и строителния дизайн и в малка степен в стил Джеймс Бонд", разкриват от дизайнерското студио.

Дизайнерите също предлагат вграден анемометър, който да следи скоростта на вятъра, за да се увери, че водата е с подходящата температура и не се разнася от вятъра по улиците на града. Има и устойчив план, предназначен да използва отпадъчна енергия от климатичната система на сградата, за да затопля басейна.

Най-страшният басейн

Най-страшният басейн

Какво е усещането да плуваш над града

Що се отнася до осветяването, то ще бъде не по-малко забележително. Басейнът ще бъде снабден с множество малки светлини, за да "блести като истинско бижу".