Отдавна на всички е ясно, че Илон Мъск е личност с непримирим дух. Едва ли щеше да бъде и толкова успешен бизнесмен, ако не притежаваше това качество.

Илон Мъск, ограничението за постовете му в Twitter и защо все пак няма да може да публикува свободно

Тормозът, на който е подложен Илон Мъск

В Twitter и милиардерите нямат пълна свобода

Основателят на Tesla и SpaceX продължава да изразява своето недоволство и критики към Twitter, а най-забавното е, че това се случва чрез постове именно в социалната мрежа.

Мъск продължава да настоява свободно да публикува съдържание, свързано с автомобилната си компания, дори и след като при последния развой на събитията регулаторните органи на САЩ категорично отказаха.

Съвсем очаквано, милиардерът реагира остро и критично, а последният му пост гласи следното: "След като Twitter служи като на практика обществен площад, да не се придържа към принципите на свобода на словото, е основно нарушение на демокрацията. Какво трябва да се направи?"

И сам отправя и въпроса дали е необходима нова платформа.

Очевидно бизнесменът иска да предприеме друг подход като разшири професионалните си дейности и с признанието си показва, че сериозно обмисля създаването на нова социална мрежа, пише CNN.

Не би било прецедент влиятелна фигура да прибегне до подобна инициативност с цел да извоюва свободата на словото си, така, както я разбира. Остава ни да проследим как ще развие Мъск плановете си по иначе утъпканата вече пътека от не кой да е, а бившия президент на САЩ.

Илон Мъск и споразумението, от което иска да се измъкне, за да публикува свободно в Twitter

Споразумението, от което Илон Мъск иска да се измъкне

20 милиона долара глоба отнесе за свой пост

След като през януари 2021 г. Twitter забрани на Доналд Тръмп да публикува постове, 12 месеца по-късно американският президент основа собствената социална мрежа, която нарече Truth Social.