Не минава и ден без новина, която да е свързана с Илон Мъск. И въобще не се оплакваме от това, защото основателят на Tesla и SpaceX е известен с оригиналното си мислене и понякога неочакваните си ходове.

Илон Мъск, Twitter и закупуването на акции от социалната мрежа

Защо Илон Мъск купи част от Twitter

Милиардерът получава кавото си науми

Преди часове стана ясно, че Мъск не просто е закупил акции от Twitter, но и става член на борда на директорите на компанията.

Освен 9 % в социалната мрежа, за които плати 2.9 милиарда долара, той влиза в борда на Twitter "възможно най-бързо" се казва в изявление на компанията, цитирано от The Hollywood Reporter. Мъск ще остане в годишната среща на борда през 2024 г.

Снимка 553782

Източник: GettyImages

Позицията обаче идва срещу едно условие. По време на присъствието му в борда на директорите и 90 дни след него, Илон Мъск няма право да закупува повече от 14.9 % от акциите на компанията.

Обявяването на новината за закупуване на акции на Twitter от страна на Мъск в понеделник накара акциите на компанията да скочат с 25 %. Другата новина е, че социалната мрежа най-вероятно ще добави функция за редактиране на пост след публикация на самия Мъск и настояване на потребителите на Twitter.