Google се радва на пазарен дял от 90% и нищо чудно, че търсачката на гиганта се използва от 4.39 милиарда потребители, включително и от нас самите.

Google Maps и как приложението ще ни показва най-природосъобразните маршрути

Google Maps ни кара да избираме между бързина и екологичност

Приложението ще дава приоритет на природосъобразни маршрути

Едни от най-често изписваните думи в добре познатото празно поле на платформата са на тема "Здраве". Това е основната причина от компанията в момента да работят над чисто ново приложение, което ще диагностицира състоянието на кожата, косата и ноктите ни.

За да получим максимално точна информация от нестандартния онлайн преглед, от уеб гиганта ще разчитат на изкуствен интелект. Като от Google въобще не ни заблуждават, че информацията ще е в състояние да замени посещението на съответния специалист.

Снимка 532473

Източник: iStock

Въпросната уеб-базирана програма все още е в процес на разработка и ще отговаря по-точно и подробно на въпроси "относно най-разпространените кожни проблеми", уточняват от Hypebae.

За целта ще можем да качваме снимки на проблемните зони и след като приложението анализира изображенията, ще ни показва списък с възможни съвпадения. Идеята е да ни помогне да направим по-информиран избор относно следващите стъпки в разрешаването на проблема.

Листни зеленчуци, сладки картофи, млека с растителен произход и защо са полезни за кожата ни

3 храни за безупречна кожа

Защото красотата идва отвътре

И не на последно място - от Google обещават да тестват прототипа върху всички видове и тонове кожа, за да предостави по-точна информация, съобразена с възрастта, пола и расата на потребителя.