Дискусията за наличието на трети пол и как точно да бъде дефиниран той в документи и различни ситуации е все така оспорвана. С възможностите, които интернет ни представя, всеки има цялата свобода на изразяване на възгледи и наклонности.

За да се покаже като либерална компания, Google предприе ход, който се приема с доста смесени чувства. От технологичния гигант обявиха, че са подготвили нови емоджита, които ще бъдат налични за устройствата с Android до края на годината.

Дори показаха някои от тях, като акцентът безспорно пада върху тези, които са определени като "трети пол". Полицаи, супергерои, магьосници, борци и дори зомбита попадат сред нововъведенията в така използваните за комуникацията човечета.

Снимка 413243

Източник: Twitter / The Stars Post

А разликите между мъжките, женските и тези от третия пол се изразяват в дължината на косата, която е среден вариант между другите два. С това свое действие Google иска да заяви своята приемственост към различията и да им даде възможност за изразяване, предава The Sun.

Както заявяват от компанията, новите им емотиконки не са джендър неутрални, а просто дават още една опция за избор на потребителите на Adroid - третият пол, който ще е наличен за повечето изображения, използвани в чатовете и постовете.

Google Lookout - приложението за хора с нарушено зрение

Google пуска приложение за хора с нарушено зрение

Програмата разпознава околния свят и назовава обектите

Емоджитата, които изразяват отличителни черти на единия или другия пол, нямат да бъдат променяни. Освен за различни опции при половете, от Google са се погрижили да осигурят и възможности за избор спрямо цвета на кожата на потребителите. Някои потребители обаче си искат старите емоджита, които, според тях, са си достатъчно неутрални.