В началото на годината Fiat показаха пет концептуални модела, вдъхновени от Panda, които обещаха, че ще видим през следващите няколко години.

Тест драйв, Fiat 500e и италианският дух, който се крие във всеки от нас

Fiat 500e - изцяло електрически и все така дяволски чаровен

Италианец по дух и автомобил

Ето че няколко месеца по-късно вече спазват обещанието си и показаха първи снимки на Grande Panda. Новият модел на Fiat е описан като глобален и идеален за семейства и движение в съвременната градска среда.

Fiat Grande Panda е с клиновиден и динамичен дизайн на каросерията, който е подчертан от изразените профилни линии. Компактен е за B-сегмента, защото дължината му е 3.99 метра при средна за сегмента - 4.06 м.

Снимка 670095

Източник: Fiat

В него могат да се поберат до петима души и пак да им е комфортно. Поне така твърдят италианците. Компактният автомобил ще се предлага с ярки цветове на корпуса, един от които ще бъде жълт.

SUV излъчването на автомобила се подчертава от наличието на предпазна плоча в долната централна част на бронята. Фаровете са съставени от опалови кубчета, които олицетворяват прозорците на фасадите на фабриката Lingotto. Дневните светлини се появяват като хоризонтални пиксели, подредени в шахматна дъска. 

Снимка 670096

Източник: Fiat

Отстрани, силуетът на FIAT Grande Panda напомня за модела от 80-те години на миналия век. Отдадена е почит към класическата Panda 4x4, като буквите Panda са отпечатани с триизмерен барелеф на вратите, те отразяват околната среда и оживяват долната част на страната.

Fiat Panda и петте концептуални автомобила, които ще видим до 2027 г.

Бъдещето на Fiat е Panda, но в различни форми

Пет концептуални автомобила, които ще видим в следващите години

В задната част се отличава със смел характер благодарение на изпъкналите калници, наклона на прозорците, цялостното оформление на задното стъкло и стоповете. Тепърва предстои да разберем повече подробности около интериора и задвижването на FIAT Grande Panda, както и цена и кога ще бъде пуснат на пазара.