Пазарът на автомобили се променя динамично и спрямо всички нови екологични изисквания, и спрямо желанията на купувачите.

Новият Fiat Panda - какво знаем за модела и големината му

Какво знаем за новия по-модерен и по-голям Fiat Panda

Трябва да сме готови за изненади

Fiat знаят това добре и нямат никакво намерение да се дават на конкуренцията. Ето защо преди няколко дни обявиха и смелите си планове за следващите няколко години. А те включват пускането на нов модел всяка година.

Звучи обещаващо и още това лято трябва да видим първия автомобил. От Fiat представиха цели пет концептуални автомобила, които са вдъхновени от най-популярния им модел - Panda. Като те ще споделят една и съща платформа.

Снимка 655539

Източник: Fiat

Още този юли за 125-годишнината на компанията ще бъде представен City Car. Тя ще се предлага с три разновидности на задвижване - напълно електрическо, хибридно и с добрият стар двигател с вътрешно горене.

Panda City Car е по-голяма от Panda и затова шеговито е наречен Mega-Panda. Дизайнерите са били вдъхновени от фабриката Lingotto в Торино, където всичко за Fiat е започнало, и по-точно от някои от ключовите елементи на тестовата писта на покрива ѝ. Просто трябва да се загледаме в таблото.

Снимка 655541

Източник: Fiat

В интериора са използвана рециклирана пластмаса и бамбукови тъкани. Градският автомобил е с високо разположена позиция за шофиране, а от компанията твърдят, че притежава и всичко необходимо за комфортно уикенд пътуване.

Panda Pick-Up е втората представена концепция, която на практика представлява пикап.

Снимка 655540

Източник: Fiat

От Fiat смятат, че той ще се продава добре не само в Южна Америка (подобно на Fiat Strada), но и на всички останали пазари - включително Европа. Италианците твърдят, че пикапът им ще съчетава забавлението с функционалността.

Panda Fastback пък обединява в себе си духа на Fiat Fastback (добре продаван в Бразилия) и Fiat Tipo (добре познат в Близкия Изток и Африка).

Снимка 655544

Източник: Fiat

Новият Fastback ще има по-спортно излъчване и ще бъде насочен отново предимно към тези пазари, но и към Европа, разбира се.

Panda SUV е другата нова концепция, която шеговито е наречена Giga-Panda.

Снимка 655536

Източник: Fiat

С него Fiat целят да предоставят на купувачите си безопасност, гъвкавост и дизайн, осигуряващи простор на семействата по целия свят.

Panda Camper е последната концепция, представена от италианците, която е... кемпер.

Снимка 655537

Източник: Fiat

Е, не точно, но носи духа на такъв. С него Fiat ще отдадат почит на функционалността на Panda от 80-те години на миналия век.