Nissan е сред автомобилните производители, които обявиха, че ще продават само електрически автомобили в Европа до 2030 г.

Nissan обяви смелите си планове да пусне 30 нови модела до 2026 г.

Смелите планове на Nissan - 30 нови модела за две години

Японците не се шегуват

Всички вече знаем обаче, че след първоначания ентусиазъм към тази тенденция последва и леко охлаждане при някои от големите компании. И те отстъпиха крачка назад в тези свои планове. Оказва се, че Nissan са сред твърдо решените да спазват вече поетия курс.

Поне това става ясно от изказване на Франсоа Байи, който е старши вице президент на компанията за Африка, Близкия Изток, Индия, Европа и Океания.

Байи казва, че бъдещето на Nissan е електрическо и всеки един пазар ще върви със своето темпо. "Няма да инвестираме в нови двигатели с вътрешно горене, това е сигурно", разяснява още той пред Drive, цитиран в последствие и от Electrek.

До 2026 г. Nissan ще пусне шест нови електрически модела в Европа и се надява, че електромобилите ще представят около 40% от продажбите им. От компанията очакват някои нови иновации да намалят цените на електрическите автомобили с 30%.

Обновеният Nissan Qashqai - с духа на оригинала, но е още по-добър

Обновеният Nissan Qashqai - с духа на оригинала, но е още по-добър

Един от най-разпонаваемите модели на японците получи необходимия фейслифт

Това изказване означава, че Nissan няма да последва пътя на другите големи японски производители - Toyota, Mazda и Subaru, които обявиха, че няма да загърбят напълно двигателите с вътрешно горене, а ще разработват по-ефективни и икономични такива.