Ferrari 812 Competizione бе представено официално през май 2021 г. Тогава италианците го промотираха като състезателно ориентирана версия на модела 812 Superfast, пише Motor1. Пистовата версия се различава от "стандартния" модел по редица подобрения по двигателя и аеродинамиката и от него бяха произведени 999 бройки във версия купе и 599 във версия кабрио.

Всички произведени автомобили бяха продадени от Ferrari, но сега става ясно, че ще бъде произведена още една кола, която ще бъде уникална по своя вид и ще бъде продадена на благотворителен търг.

Снимка 631149

Източник: Ferrari

При разработката на новия уникален модел, от стилистичния център на Ferrari са били вдъхновени от концепцията на "белия лист". Това е и причината купето да е покрито с характерната за хартията на скицник жълта разцветка, която Ferrari нарича Giallo Tristrato. Върху нея се забелязват и щрихите на дизайнер, които формират основата на новата кола. Същите мотиви продължават и в интериора и по-специално седалките и долната част на таблото.

Снимка 631151

Източник: Ferrari

Впечатляващото е, че това не са просто някакви артистични драсканици, а действителните линии и детайли, които самият главен дизайнер на Ferrari - Флавио Манцони - е нарисувал при разработката на 812 Competizione.

Снимка 631148

Източник: Ferrari

Въпреки всички ексклузивни черти от дизайна, които уникалният автомобил от Маранело има, трябва да се уточни, че промени по механиката липсват. Това означава, че колата се задвижва от същия 6.5-литровия V12 двигател с мощност 819 к.с. при 9250 об/мин, който познаваме добре от стандартното Competizione.

Снимка 631150

Източник: Ferrari

От Ferrari имат намерение да предложат новия модел на търг и да дарят спечелените пари за благотворителност. Търгът ще бъде част от събитието Ferrari Gala, което ще се проведе в Ню Йорк през есента. Всички приходи ще бъдат дарени, но от компанията не уточняват конкретна кауза, която ще подкрепят.