Ако Дядо Коледа беше автомобилен колекционер, със сигурност щеше да има едно Ferrari в гаража си. Най-малкото заради класическия червен цвят. Ако пък беше не просто колекционер, а ексцентричен милиардер, той със сигурност би си поръчал Ferrari шейна.

Снимка 459359

Източник: Instagram / BradBuilds

Като тази, която откриваме в Instagram страницата на Bradbuilds. Дизайнерът и конструктор, стоящ зад този акаунт, представи интересни графики на шейна, базирана на култовото Ferrari Testarossa. Разбира се, става въпрос само за компютърни изображения, създадени в чест на коледните празници за забавление.

Снимка 459358

Източник: Instagram / BradBuilds

И все пак трябва да признаем, че "машината" изглежда много добре. Съвсем друг е въпросът, че не става ясно как точно завива, нито как точно се задвижва. Би било жалко, ако боксерният 12-цилиндров двигател е само за украшение, а за ускорението се грижи само гравитацията.

Ferrari Testarossa е един от най-запомнящите се модели на Ferrari. Той е дело на дизайнера Леонардо Фиораванти и се произвежда от 1984 до 1996. Мощността достига скандалните за тези години 385 к.с., а едни от най-известните личности, притежавали такава кола са Майкъл Джордан, Майк Тайсън, Род Стюард, Елтън Джон, Ерик Клептън и т.н.