Покрай работата от вкъщи и безбройните видео чатове бяхме принудени да обърнем по-голямо внимание на интериора си или поне на тази част от него, която се вижда зад нас.

Това роди една интересна тенденция - специално аранжираните домашни библиотеки в чест на Zoom.

Има безброй начини да подредим книгите си, така че те да станат част от декорацията у дома.

От Lifehacker обаче ни напомнят, че това е изкуство, а не точна наука - така че да не прекаляваме с правилата.

Аранжиране по цвят

Доста интериорни консултанти препоръчват това подреждане, което наистина създава съвсем ново усещане за рафта с книги. Сините са на едно място, червените на друго, жълтите - на трето и така нататък. Най-често вървят в последователността, в която са цветовете на дъгата.

Подреждане в кутии на стената

Това е симпатичен и забавен начин да съхраняваме книгите си, но е подходящ за по-малки библиотеки. На стената се закрепят различни по големина кутии за съхранение с дъното към стената. В тях подреждаме любимите си заглавия.

"Простор" за книги

Оригинален начин да създадем интрига зад гърба си - част от книгите ни могат да висят окачени на релса на стената с помощта на щипки или канап. Отново е подходящ за малка библиотека или само за част от изданията в нея.

Coffee table

Много приятен начин да изложим на показ някои от ценните си заглавия с твърди корици като енциклопедии, пътеводители, издания за изкуство и архитектура. На масичката, освен тях, трябва да има само още един допълнителен акцент, например цвете в саксия или произведение на изкуството.