Извеждаме ги на разходки, грижим се за тях, разресваме козината им грижовно, водим ги с нас на пътешествия... Изобщо имаме ли си куче, имаме си и верен спътник в живота.

Кучетата и проучването, което доказва, че плачат, когато отново видят стопаните си

Кучетата правят и това

Защото много, ама много обичат стопаните си

И той има нужда не само от грижи, но и от забавление. Не се и съмняваме, че си има предпочитаните за целта места, но днес пък има възможност да се впусне в едно по-различно (и пак игриво) преживяване.

Става дума за Dog Fest - събитието, което днес, 25 септември, събира в Южен парк 2 (Кучешкия парк) кучета и техните стопани на парти, на което да празнуват заедно и в по-голяма компания.

Четириногите любимци ги очакват организирани игри, на които могат да получат вкусни лакомства като награда, тичане на воля по зелените площи и възможности за нови запознанства. И, разбира се, не само кучетата ще могат да се запознават помежду си, но и техните стопани също.

Снимка 588552

Източник: Facebook / Dog Fest 2022

Освен социалните занимания, за хората има и образователни такива. Желаещите могат да се срещнат с изложители на празника, за да научат повече за различни продукти, създадени за четириногите ни приятели.

На кучетата, които все още си нямат дом, но копнеят за такъв извън приютите, също е обърнато внимание на Dog Fest-а. По време на събитието имаме шанс да се включим в каузите на приютите, да станем дарители, както и да научим повече за другите възможности да осиновим или помогнем на четириног приятел.

И за да се чувстваме сякаш сме точно на градско парти в сърцето на София, за свежата атмосфера заслуги има диджеят, който подгрява с музика. Изобщо - кой е казал, че хора и кучета не могат да купонясват заедно?

Самоед, лъвско куче, чау чау, тибетски мастиф, азавак и това ли са най-скъпите породи кучета

5 от най-скъпите породи кучета

Четири лапи разкош

Dog Fest е на 25 септември от 14 ч. в Южен парк 2 (Кучешкия парк). Още за събитието - тук.