Съвсем очаквано с настъпването на студените месеци настъпва и нова вълна от заразени с COVID-19. И докато у нас все още се водят спорове около това дали въведените мерки са акуратни, или пък не, то в Китай не мислят два пъти, когато стане дума за вируса.

От Deadline разбираме, че жена, за която не е ясно дали е дала положителен тест за COVID-19, или е била контактна на болен от вируса, е посетила Disneyland в Шанхай, което е довело до пълното затваряне на увеселителния парк.

Но пълното му затваряне заедно с всички над 33 000 посетители. Според The Associated Press, всеки един от тези хиляди хора е трябвало да остане на територията на Disneyland, докато не бъде тестван и резултатът му не бъде отрицателен.

Снимка 546243

Източник: EPA/БГНЕС

Всичко това се е случило в неделя, като следващите два дни властите са решили, че е най-добре Disneyland в Шанхай да остане затворен за посетители.

Това е поредното доказателство, че в Китай не правят никакви компромиси, когато стане дума за предотвратяването на нова вълна от заразени. Като част от мерките са и пълното затваряне на градове, а пристигащите в страната трябва да се подложат на задължителна карантина от три седмици, според Wall Street Journal.